1.9 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Investitiile anului 2015, la Pascani. Pantazi: Nu avem datorii

Municipiul Pascani a inceput noul an fara datorii. Asta inseamna ca vor ramane bani mai multi, din bugetul local, pentru realizarea unor investitii. Proiectul de buget a fost deja publicat si urmeaza sa fie aprobat in luna februarie. Pana atunci pascanenii sunt invitati sa isi spuna opiniile despre cum ar trebui cheltuiti banii publici. Edilul municipiului a propus ca in acest an sa fie alocate 21,3 milioane de lei pentru realizarea unor proiecte importante pentru comunitate.
Doar o treime din acesti bani sunt din venituri proprii, restul din fonduri europene alocatii guvernamentale si imprumuturi.
Cea mai mare parte va fi cheltuita pentru finalizarea lucrarilor de modernizare a Esplanadei , a scarilor precum si peste 4 km de strada, in cadrul Planului de Dezvoltare a Zonei Vale. Edilul municipiului spune ca investitia trebuie finalizata pana la sfarsitul anului si ca intampina dificultati dn cauza problemelor de proiectare.
De asemenea sunt prevazutti 1,5 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor dintre blocuri.
Primarul spune ca tot in acest an ar urma sa fie modernizat grupul sanitar de la scoala Blagesti, sa fie extinse retelele de gaze pe strada Moldovei si sa fie amenajat un nou spatiu pentru Biblioteca Municipala. Mai mult au fost alocati bani si pentru inceperea lucrarilor de renovare a Palatului Cantacuzino.
Pentru repararea drumurilor vor fi alocate aproape 3 milioane de lei, atat de la bugetul local cat si de la Guvern si din imprumuturi. Urmeaza sa fie asfaltate Strazile Unirii si Nicolae Iorga si sa fie continuate lucrarile de reabilitare a strazii Gastesti. Tot cu bani de Guvern ar urma sa fie finalizate lucrarile de amenajare a parcului si a Esplanadei din jurul sediului Primariei. Si Spitalul Municipal va primi jumatate de million de lei de la bugetul local pentru dotari si investitii. In ultimii doi ani institutia a incasat aproape 11 miliarde de lei, mai mult decat in ultimii zece ani de zile.
Primarul Dumitru Pantazi spune ca pana acum s-ar fi putut realiza mai mult daca in primii doi ani de mandat Primaria Pascani nu avea de achitat datorii de aproape 30 de milioane de lei.
Mentionam ca de la bugetul de stat, in acest an, municipiul Pascani va primi 1,6 milione de lei. Deocamdata nu se stie care vor fi alocatiile de la judet, in conditiile in care anul trecut Primaria a incasat de la Consiliul Judetean aproape 1 milion de lei.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow