20.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Investiţii uriaşe în centrele de plasament ale judetului. Peste 3.5 milioane de lei pentru un centru privat din Pascani

Vin bani pe zona de asistenţă socială. Un program al Ministerului Muncii va aduce la Iaşi circa 60 de miliarde de lei vechi pentru şapte proiecte de reabilitare. Mai bine de jumătate din sumele alocate prin acest program, pentru Iaşi, au fost prinse de un proiect depus de Fundaţia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“

Centrele de asistenţă socială pentru copii, bătrâni şi pentru persoane cu dizabilităţi din judeţul Iaşi vor fi reabilitate printr-un program de finanţare al Ministerului Muncii. Investiţiile se vor desfăşura anul acesta, începând cu luna iunie, de gestionarea banilor alocaţi ocupându-se Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Iaşi. „Ministerul Muncii a demarat un program de finanţare la nivel naţional a infrastructurii de asistenţă socială. Acest program presupune reabilitarea centrelor de plasament şi a obiectivelor din zona de asistenţă socială care necesitau reabilitare parţială sau integrală. Vorbim aici de centre de zi rezidenţiale, atât din sistemul public, dar şi din privat. Sunt foarte multe ONG-uri care au propriul centru de zi sau propriul centru rezidenţial. Implementarea proiectelor se va face anul acesta“, a declarat Andrei Buiceag, şeful AJPIS Iaşi.

Peste 34 de miliarde lei vechi pentru un centru privat

Cea mai mare finanţare pe Iaşi, prin acest program, va ajunge la un furnizor de asistenţă socială din domeniul privat şi anume Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice (cămin de bătrâni) ce aparţine Fundaţiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Paşcani. Aici s-a aprobat o finanţare de 3.472.419 lei (RON). „Ei merg pe reabilitarea totală a centrului care este foarte mare, vorbim de o capacitate de peste 60 de locuri. Tot pe zona privată mai avem două proiecte pentru care s-a aprobat finanţarea în scopul reabilitării: Centrul de zi pentru copii «Sf. Maria» – Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă – (este un centru al Mitropoliei) – care va primi 62.820 lei şi Centru de zi pentru copii cu dizabilităţi – Fundaţia „Star of Hope“ – unde se vor aloca 33.632 lei. Toate aceste proiecte primesc finanţare nerambursabilă, prin acordul cu Banca Mondială, dar şi din fonduri guvernamentale“, a specificat Andrei Buiceag. Există şi o parte de cofinanţare, unde beneficiarii trebuie să vină cu sume ce reprezintă între 10 şi 30% din valoarea proiectului.

Continuare pe Flacara Iasului

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow