15.2 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

INVESTITII PENTRU COPIII NEVAZATORI

Investitie importanta la Liceul Special Moldova din Targu Frumos. In cursul zilei de astazi a fost inaugurata o camera de stimulare multisenzoriala necesara terapiilor pentru copiii cu deficienta de vedere. Proiectul a fost finantat de Fundatia Orange Romania.

liceul moldova
Inaugurarea a avut loc astazi in prezenta conducerii scolii si a finantatorilor. Camera multisenzorială este un mediu în care sunt stimulate simțurile copiilor într-o atmosferă relaxantă. Ea a fost realizată în cadrul proiectului „Culori dincolo de umbre” finanțat cu suma de 95.519 lei de Fundația Orange România prin programul „Lumea prin culoare și sunet”, ediția 2014.

Proiectul se va desfășura în cadrul şcolii pe o perioadă de 6 luni, timp în care vor fi acordate servicii terapeutice celor 120 de elevi deficienţi de vedere care urmează cursurile liceului Copiii vor participa săptămânal la sesiuni de terapie specifică de recuperare constând în exerciții de stimulare vizuală, auditivă, olfactivă și tactilă. Camera de stimulare multisenzorială va funcționa în incinta liceului și după încheierea acestui proiect, continuând să ofere beneficii importante generațiilor viitoare de elevi.

Conducerea scolii intentioneaza sa realizeze un Ghid de bune practici pentru utilizarea echipamentelor din cadrul camerei și va organiza o serie de sesiuni de informare și conştientizare privind beneficiile implementării proiectului, atât la nivelul instituţiei, cât şi la nivelul comunităţii locale.

Mentionam ca Fundatia Orange prin fondul de finanţare “Lumea prin culoare şi sunet”, oferă sprijin financiar gratuit pentru organizaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte de sănătate, educaţie, cultură şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow