17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Investiții pentru Colegiul Sadoveanu, respinse la ordin politic. Un profesor si doi membri ai Consiliului de Administratie s-au abținut de la vot. Primarul Pintilie: Un moft…!

Doua investiții importante pentru învățământul pascanean au fost blocate de legislativul pascanean in ședința in care au fost aprobate bugetul si lista de investiții pentru anul in curs. Mai exact ele NU au fost aprobate după ce consilierii PNL si ProRomania , cei care asigura majoritatea in Consiliul Local, s-au abținut de la vot.

Prima dintre ele a fost propusa chiar de conducerea Colegiului Mihail Sadoveanu prin intermediul consilierului Mihai Dediu. S-a solicitat alocarea de la bugetul local a sumei de 20 000 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate in vederea construirii unui campus școlar – foto  in fata sălii de sport. Investiția ar fi urmat sa fie realizată din fonduri europene. Consilierul care a propus un amendament in acest sens a explicat ca unitatea de învățământ are in vedere amenajarea campusului pentru suplimentarea sălilor de clasa așa încât toți elevii sa poată învață dimineața, iar după ore sa fie posibila organizarea altor activități școlare.

In replica edilul municipiului a spus ca acesta solicitarea ar fi un moft si ca unitatea de învățământ ar avea alte priorități cum ar fi de exemplu repararea acoperisului iar in locul campusului sa fie amenajată o parcare.

A doua investiție propusă de consilierii din opoziție a fost alocarea sumelor necesare pentru repararea acoperișului de la sala de sport data in folosință Colegiului Mihail Sadoveanu . Banii urmau sa fie luați din sumele rezervate pentru achiziționarea a doua tractoare cu remorca, 195 000 lei. 

Lucrarea are toate studiile necesare dar a fost scoasă de pe lista de investiții de actuala adminsritratie. Primarul a motivat ca nu sunt bani suficienți la bugetul local si ca are alte priorități. 

Si de acesta data consilierii din PNL si Pro România s-au abținut de la vot. 

Menționăm ca au votat împotriva acestor investiții, fără nici o explicație, atât consiliera PNL Mihaela Spiridon, profesor de religie la Colegiul Mihail Sadoveanu cât si profesoara Monica Plescan si Costel Stamatin de la Pro România, membri in  Consiliul de Administrație al școlii. 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow