10.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 16, 2021
Array

Investiţii noi în Târgu-Frumos: grădiniţe reabilitate, asfalt tot oraşul

Administraţia locală din Târgu-Frumos are planuri mari pentru anul acesta. Pe lista de investiţii pentru 2017 au fost prinse lucrări de anvergură pentru dezvoltarea oraşului. Pe lângă cele care vor fi finalizate în următoarele luni, aleşii au votat şi reabilitarea a trei grădiniţe, extindere de apă, canalizare şi gaz metan, precum şi modernizări la piaţa agroalimentară. Cel mai mare proiect, în aşteptare de fonduri: asfaltarea a 20km de străzi din oraş.

Ce investiţii noi sunt pentru anul acesta în Târgu-Frumos? Grădiniţe moderne, extindere de apă şi canalizare şi mai ales, asfalt tot oraşul. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele pentru care administraţia locală a alocat bani din bugetul local sau caută fonduri. Lucrările sunt trecute pe lista de investiţii, iar pentru unele se încearcă găsirea de finanţări guvernamentale sau din alte surse. De exemplu, cel mai mare proiect depus de curând, la Ministerul Dezvoltării, cu o valoare de circa 24 milioane de lei, prevede asfaltarea a 19.9 km de străzi din oraş.

Şi grădiniţele din oraş vor fi reabilitate şi se va face extinderea clădirilor. Este vorba despre trei instituţii, ce au sediul pe strada 1 Mai, unde se vor aloca 65.000 de lei, pe strada Petru Rareş, tot 65.000 de lei şi pe Tudor Vladimirescu, unde din bugetul local va fi alocată suma de 25.000 de lei.

Administraţia locală speră să ducă la bun sfârşit cât mai repede şi proiectul privind performanţă energetică a blocurilor de pe strada Cuza Vodă. Banii sunt de la Guvern, administraţia locală şi locatari, însă sunt probleme cu strângerea banilor de la populaţie.

Potrivit celor spuse de edilul oraşului, Ionel Vatamanu, se va face extindere de gaz metan pe strada 22 Decembrie şi în cartierul Tineretului. Nu va fi uitată nici piaţa agroalimentară, acolo unde se vor face lucrări la acoperişul corpului administrativ şi se vor schimba blaturile de pe tarabe.

Menţionăm că veniturile oraşului Târgu-Frumos sunt estimate anul acesta la circa 23.4 milioane de lei, dintre care peste 8 milioane sunt din surse proprii. Cheltuielile sunt mai mari, peste 25 milioane de lei, dintre care aproape 18% reprezintă salariile.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

Proiect de Regulament, atentat la liberatea presei. Jurnaliștii care nu scriu cum vrea primarul Pintilie, nu vor fi acreditați -DOC

Jurnalistii care nu prezinta informatiile exact asa cum au fost ele furnizate de reprezentantii Primariei si care...

Raport la un an de mandat. Primarul se plange ca nu a putut sa faca, din cauza salariatilor

Peste cateva saptamani de zile, pe 28 octombrie a.c se implineste un an de zile de cand...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI