19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Investitii noi in Miroslovesti, Tatarusi, Ruginoasa, Siretel si Harmanesti

Peste 32 milioane de lei vor fi investite în județ pentru construcția sau reabilitarea și dotarea cu aparatură a unor dispensare medicale, realizarea de rețele de apă potabilă sau modernizarea unor drumuri comunale și construcția sau modernizarea unor unități de învățământ. Banii vor ajunge în douăsprezece comune ale județului, fiind alocați de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Locuitorii din Sirețel și Voinești vor avea dispensare noi, dotate cu aparatură modernă, iar la Miroslovești,Tătăruși și Popricani, clădirile existente vor fi reabilitate, consolidate, modernizate sau extinse. Pentru cele 5 unități medicale se vor investi 6 252 280,19 de lei.
Comuna Ruginoasa primește 9 134 506, 27 de lei pentru înființarea unei rețele de apă potabilă în satele Ruginoasa, Dumbrăvița și Rediu, iar drumurile din Andrieșeni vor fi modernizate cu suma de 6 502 809,36 de lei.


O școală cu 4 săli de clasă va fi construită pentru copiii din Rediu. Investiția va fi de 2 743 631 de lei. În Horlești, unitatea de învățământ va fi modernizată pentru suma de 1 622 216 de lei, iar școala gimnazială din satul Hărmăneștii Vechi, comuna Hărmănești, va fi reabilitată și modernizată, valoarea proiectului fiind de 1 967 857,49 de lei.
Comuna Lungani primește 2 987 716 de lei, sumă necesară construirii unui sediu pentru primărie.
În cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II, județul Iași a primit peste 800 de milioane de lei. Au fost acceptate pentru finanțare 127 de proiecte care vizează modernizarea, reabilitarea și construcția de grădinițe, creșe și școli, înființarea sau modernizarea a 44 de dispensare și 36 de investiții pentru realizarea de rețele de apă și canalizare.

Consiliul Judetean Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Atenție la coșul de fum! Acoperișul unei case din Boșteni, distrus de flăcări

Odata cu sezonul rece, creste si numarul incendiilor in gospodarii. O casa din suburbia Bosteni, a municipiului...

Accident rutier la ieșirea din Târgu Frumos

Accident rutier cu o victima, miercuri, in jurul orei 13:00, la iesirea din Targu Frumos, spre Razboieni,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI