15.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Investiții noi în comuna Miroslovești. Tâmplărie nouă la școala din Soci și sistem de supraveghere video în sate

Legislativul local din Miroslovesti a aprobat in sedinta consiliului de ieri, 31 octombrie a.c, finantarea a doua investitii din comuna. Este vorba despre schimbarea tamplariei de lemn de la Scoala Gimnaziala din Soci cu tamplarie termopan si montarea unui sistem de supraveghere video in centrul satelor.

Scoala din Soci este singura din comuna care a ramas cu ferestre si usi din lemn. Potrivit celor spuse de edilul, Ionut Gospodaru, pana la venirea sezonului rece va fi montata tamplaria termopan, banii fiind asigurati de la bugetul local. Odata cu aceasta schimbare se vor face si economii la facturile de gaz metan.

In acelasi context, consilierul local, Gheorghe Astanei a precizat ca ar fi necesar si amenajarea unui grup sanitar in scoala, in prezent acesta aflandu-se la 60 m distanta de scoala si intr-o stare de degradare avansata.

Si pentru ca locuitorii din comuna sa se simta mai in siguranta, in curand se va monta si un sistem de supraveghere video in centrul satelor Verseni, Miroslovesti si Soci. Cate sase camere vor fi puse pe scoli, Primarie sau in zonele in care s-au petrecut cele mai multe scandaluri. Investitia costa aproximativ 15.000 euro, bani ce vor fi dati in rate de la bugetul local.

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...