More

  Investiţii neconfirmate. Administraţia locală susţine că nu a refuzat nici un investitor

  Array

  Companiile Delphi şi Lear Corporation nu au cerut să îşi deschidă unităţi de producţie în municipiul Paşcani. Acesta este răspunsul dat de reprezentanţii administraţiei locale, dar şi de o parte de investitori, după ce în mediul online au apărut mai multe comentarii precum că astfel de investiţii ar fi fost posibile, dar, împiedicate de primar sau consilieri pentru protejarea mediului de afaceri local. Reacţiile de nemulţumire au apărut mai ales în rândul celor care au încheiat contracte de muncă cu cele două societăţi dar îşi desfăşoară activitatea în unităţile deschise aproape de Iaşi dar care îşi doresc să nu mai facă naveta zilnic la zeci de km distanţă. Conducerea Primăriei Paşcani susţine că nici măcar nu au fost discuţii despre acest subiect între cele două părţi şi că totul este doar un zvon.

  Cele două mari companii pentru producerea componentelor auto, Delphi şi Lear Corporation, nu intenţionează, cel puţin în viitorul apropiat, să deschidă secţii de producţie în municipiul Paşcani. Administraţia locală nu a primit nici o solicitare din partea investitorilor menţionaţi şi nici nu a purtat vreo discuţie în acest sens. Aceste lămuriri au fost date de purtătorul de cuvânt al Primăriei, după ce în mediul online au apărut comentarii, precum că aleşii ar fi împiedicat deschiderea unor noi fabrici.

  Primăria a pus la dispoziţia companiilor, ori de câte ori a fost nevoie, o sala din cadrul instituţiei publice pentru recrutarea de personal pentru locuri de muncă, dar pentru secţiile din Iaşi.

  Şi zvonul privind deschiderea unui punct de lucru al companiei Delphi în halele fostei societăţi Retrom a fost negat vehement de reprezentanţii firmei păşcănene aflate în faliment.

  Reprezentanţii Primăriei Paşcani spun că susţin investitorii şi îşi doresc că aceştia să vină în oraş, pentru a crea locuri de muncă. Ba chiar mai mult, le oferă şi facilităţi fiscale.

  Cele două mari firme menţionate au recrutat de mai multe ori forţă de muncă din municipiul Paşcani, pentru fabricile din Iaşi. De aici şi confuzia în rândul unor păşcăneni, că afacerile ar fi urmat să fie deschise la Paşcani, în clădirea fostei fabrici Retrom. Reprezentanţii Lear Corporation au explicat pentru BIT TV că nu au avut şi nici nu au în intenţie, în viitorul apropiat să deschidă o unitate de producţie la Paşcani dar sunt, în continuare, în căutare de forţă de muncă pentru fabrică de la Leţcani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet