16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Investiţii neconfirmate. Administraţia locală susţine că nu a refuzat nici un investitor

Companiile Delphi şi Lear Corporation nu au cerut să îşi deschidă unităţi de producţie în municipiul Paşcani. Acesta este răspunsul dat de reprezentanţii administraţiei locale, dar şi de o parte de investitori, după ce în mediul online au apărut mai multe comentarii precum că astfel de investiţii ar fi fost posibile, dar, împiedicate de primar sau consilieri pentru protejarea mediului de afaceri local. Reacţiile de nemulţumire au apărut mai ales în rândul celor care au încheiat contracte de muncă cu cele două societăţi dar îşi desfăşoară activitatea în unităţile deschise aproape de Iaşi dar care îşi doresc să nu mai facă naveta zilnic la zeci de km distanţă. Conducerea Primăriei Paşcani susţine că nici măcar nu au fost discuţii despre acest subiect între cele două părţi şi că totul este doar un zvon.

Cele două mari companii pentru producerea componentelor auto, Delphi şi Lear Corporation, nu intenţionează, cel puţin în viitorul apropiat, să deschidă secţii de producţie în municipiul Paşcani. Administraţia locală nu a primit nici o solicitare din partea investitorilor menţionaţi şi nici nu a purtat vreo discuţie în acest sens. Aceste lămuriri au fost date de purtătorul de cuvânt al Primăriei, după ce în mediul online au apărut comentarii, precum că aleşii ar fi împiedicat deschiderea unor noi fabrici.

Primăria a pus la dispoziţia companiilor, ori de câte ori a fost nevoie, o sala din cadrul instituţiei publice pentru recrutarea de personal pentru locuri de muncă, dar pentru secţiile din Iaşi.

Şi zvonul privind deschiderea unui punct de lucru al companiei Delphi în halele fostei societăţi Retrom a fost negat vehement de reprezentanţii firmei păşcănene aflate în faliment.

Reprezentanţii Primăriei Paşcani spun că susţin investitorii şi îşi doresc că aceştia să vină în oraş, pentru a crea locuri de muncă. Ba chiar mai mult, le oferă şi facilităţi fiscale.

Cele două mari firme menţionate au recrutat de mai multe ori forţă de muncă din municipiul Paşcani, pentru fabricile din Iaşi. De aici şi confuzia în rândul unor păşcăneni, că afacerile ar fi urmat să fie deschise la Paşcani, în clădirea fostei fabrici Retrom. Reprezentanţii Lear Corporation au explicat pentru BIT TV că nu au avut şi nici nu au în intenţie, în viitorul apropiat să deschidă o unitate de producţie la Paşcani dar sunt, în continuare, în căutare de forţă de muncă pentru fabrică de la Leţcani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow