30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Investitii mari in comuna Valea Seaca

Dupa o serie de scandaluri privind niste tunuri de cateva milioane de lei date in bugetul local, lucrurile par sa se fi linistit in Primaria comunei Valea Seaca. Mai mult decat atat, aceasta a inceput sa beneficieze de o serie de proiecte publice de ordinul a catorva milioane de euro. Potrivit primarului comunei, Valeriu Roman, a reusit de curand sa obtina aprobarea pentru o investitie in valoare de 5.878.000 euro. „Am semnat contractul cu cei de la ApaVital in data de 19 iunie a.c. Comuna dispune de un proiect in valoare de 5.878.000 euro, care se va derula din 2014 pana in 2018 si care prevede lucrari de aductiune de apa. Mai mult decat atat, o sa reusim sa implementam un sistem electronic al parcelelor, proiect initiat de catre Consiliul Judetean. Cetatenii vor putea plati electronic taxele si impozitele pe teren. Proiectul ne-a fost aprobat in luna iunie si in curand urmeaza sa fie implementat”, a declarat primarul comunei Valea Seaca, Valeriu Roman.

Reabilitare de drumuri

Tot comuna Valea Seaca beneficiaza de fonduri pentru reabilitarea a 350 m de sant pe drumul DC 127, sat Topile, in valoare de 28.000 lei. Totodata, prin Masura 322, comuna va beneficia de asfalt pe o portiune de 3,2 km de drum, intre satul Topile si Valea Seaca. Valoarea proiectului este de 836.000 euro. „Tot in aceasta perioada voi incepe lucrarile de reabilitare, in regie proprie, a grupurilor sanitare de la unitatile de invatamant din satul Valea Seaca si Topile. Am fost chemat la Bucuresti pentru a semna contractul cu privire la finantarea lucrarilor de asfaltare a drumului comunal DC 127 Topile – Valea Seaca. Lucrarile vor incepe din anul 2014”, a mai declarat edilul sef al comunei.

Tot in perioada urmatoare vor incepe lucrarile de reabilitare a parcurilor din satul Contesti, Topile si Valea Seaca. Lucrarile vor fi sustinute din fonduri proprii si prin sponsorizari. „Vom pune banci noi, scrancioburi moderne, candelabre de iluminat, vom amenaja aleile si tot ce mai este necesar. Am facut un plan pentru ele si eu sunt de parere ca mai mult de 15.000 lei nu va necesita. Daca nu am lucra in regie proprie, cu oamenii nostri din Primarie, din comuna, atunci costurile cu siguranta ar fi mult mai mari”, a incheiat Valeriu Roman, primar al comunei Valea Seaca.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow