More

  Investiţii la sfârşit de an, în două comune din apropierea Pașcaniului

  Investiţii la sfârşit de an. Pe ultima sută de metri din anul bugetar, două comune din judeţ se grăbesc să realizeze lucruri importante pentru localnici. La Lespezi, va începe modernizarea a şapte kilometri de drumuri de exploataţie agricolă, în timp ce la Moţca s-au primit o parte din bani pentru trei proiecte mari.

  Comuna Lespezi va avea drumuri bune nu doar în sate, ci şi în câmpuri. În curând, vor fi pietruite cu un terasament de 60 de cm, peste şapte kilometri de drumuri de exploataţie agricolă. Investiţia este finanţată cu fonduri europene, în valoare de 850.000 de euro fără TVA.

  Procedura de achiziţie a durat aproape un an de zile, fapt ce a dus la execuţia acestui proiect în ultima parte a anului. Potrivit celor spuse de primarul comunei, Ioan Lazăr, se vor amenaja şi şanţuri şi rigole betonate.

  Este a doua investiţie pe drumurile din Lespezi, în acest an. De curând, s-a turnat asfalt în satul Dumbrava, pe circa 2 km, cu fonduri guvernamentale, iar accesul în curţi a fost suportat de administraţia locală.

  Menţionăm că şi la Moţca sunt pregătiri pentru trei proiecte mari, necesare în comunitate. S-au primit o parte din bani pentru modernizarea unor drumuri şi a Căminului Cultural din Boureni, precum şi pentru construirea şi dotarea unui centru afterschool. Toate aceste investiţii se vor face prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet