6.1 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Investiţii la sfârşit de an, în două comune din apropierea Pașcaniului

Investiţii la sfârşit de an. Pe ultima sută de metri din anul bugetar, două comune din judeţ se grăbesc să realizeze lucruri importante pentru localnici. La Lespezi, va începe modernizarea a şapte kilometri de drumuri de exploataţie agricolă, în timp ce la Moţca s-au primit o parte din bani pentru trei proiecte mari.

Comuna Lespezi va avea drumuri bune nu doar în sate, ci şi în câmpuri. În curând, vor fi pietruite cu un terasament de 60 de cm, peste şapte kilometri de drumuri de exploataţie agricolă. Investiţia este finanţată cu fonduri europene, în valoare de 850.000 de euro fără TVA.

Procedura de achiziţie a durat aproape un an de zile, fapt ce a dus la execuţia acestui proiect în ultima parte a anului. Potrivit celor spuse de primarul comunei, Ioan Lazăr, se vor amenaja şi şanţuri şi rigole betonate.

Este a doua investiţie pe drumurile din Lespezi, în acest an. De curând, s-a turnat asfalt în satul Dumbrava, pe circa 2 km, cu fonduri guvernamentale, iar accesul în curţi a fost suportat de administraţia locală.

Menţionăm că şi la Moţca sunt pregătiri pentru trei proiecte mari, necesare în comunitate. S-au primit o parte din bani pentru modernizarea unor drumuri şi a Căminului Cultural din Boureni, precum şi pentru construirea şi dotarea unui centru afterschool. Toate aceste investiţii se vor face prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI