16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Investiţii la sfârşit de an, în două comune din apropierea Pașcaniului

Investiţii la sfârşit de an. Pe ultima sută de metri din anul bugetar, două comune din judeţ se grăbesc să realizeze lucruri importante pentru localnici. La Lespezi, va începe modernizarea a şapte kilometri de drumuri de exploataţie agricolă, în timp ce la Moţca s-au primit o parte din bani pentru trei proiecte mari.

Comuna Lespezi va avea drumuri bune nu doar în sate, ci şi în câmpuri. În curând, vor fi pietruite cu un terasament de 60 de cm, peste şapte kilometri de drumuri de exploataţie agricolă. Investiţia este finanţată cu fonduri europene, în valoare de 850.000 de euro fără TVA.

Procedura de achiziţie a durat aproape un an de zile, fapt ce a dus la execuţia acestui proiect în ultima parte a anului. Potrivit celor spuse de primarul comunei, Ioan Lazăr, se vor amenaja şi şanţuri şi rigole betonate.

Este a doua investiţie pe drumurile din Lespezi, în acest an. De curând, s-a turnat asfalt în satul Dumbrava, pe circa 2 km, cu fonduri guvernamentale, iar accesul în curţi a fost suportat de administraţia locală.

Menţionăm că şi la Moţca sunt pregătiri pentru trei proiecte mari, necesare în comunitate. S-au primit o parte din bani pentru modernizarea unor drumuri şi a Căminului Cultural din Boureni, precum şi pentru construirea şi dotarea unui centru afterschool. Toate aceste investiţii se vor face prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow