Inca un proiect cu o valoare de un milion de euro va incepe in curand in comuna Cristesti. Administratia locala va organiza licitatie pentru asfaltarea a peste 8 km de drumuri de exploatatii agricole. Fonduri sunt asigurate de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si deja 500.000 de euro sunt in contul primariei.

Proiectul este complex, latimea carosabilului va fi de 5,5 metri si vor fi amenajate rigole marginale, poduri si podete. Potrivit celor spuse de edilul comunei, Constantin Bolohan, lucrarile vor incepe, cel mai probabil, in primavara si se vor finaliza in decembrie 2019.

In acelasi timp, administratia locala incearca sa obtina bani pentru implementarea a altor doua proiecte pentru asfaltare. Primul prevede modernizarea a 7 km de drumuri de interes local si comunale, iar cel de-al doilea un km de drum intre Cristesti si Tatarusi, care ofera deschidere catre Botosani si Falticeni. Cele doua proiecte sunt depuse la Ministerul Dezvoltarii.

Mentionam ca in urma cu doua saptamani, Primaria Cristesti a facut recepția finala a 6.4 km de drumuri abia asfaltate cu fonduri europene, in valoare de un milion de euro.

 

 

 

Slider