22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Investitii in cultura si educatie in comuna Motca. Modernizari la camine culturale si unitati de invatamant – FOTO

Investitii in cultura si educatie in comuna Motca. Modernizari la camine culturale si unitati de invatamant

A inceput inca o investitie importanta pentru comuna Motca. De cateva zile, s-a dat startul lucrarilor la reabilitarea Caminului Cultural din localitatea Boureni. Muncitorii de la firma care a castigat contractului au inceput deja sa sape pentru a consolida peretii.

Dupa ce va fi schimbata fata institutiei de cultura, se va organiza licitatie si pentru dotarea cu proiectoare, statie audio si multe altele. In total, se va cheltui circa 1.100.000 de lei, bani de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

Caminul Cultural Boureni

Caminul Cultural Boureni

Si cum satul Boureni este la o distanta mai mare de localitatea de resedinta a comunei, primarul intentioneaza sa amenajeze si un birou unde vor veni reprezentanti ai primariei pentru a rezolva problemele localnicilor.

Potrivit celor spuse de primarul comunei, Constantin Serioja Hobinca, in urmatoarele saptamani ar urma sa fie finalizate si lucrarile de la scoala din sat. A fost schimbat acoperisul cladirii, s-au facut grupuri sanitare in interior si instalatii noi. Investitia a costat peste 500 de mii de lei si s-a derulat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Scoala Gimnaziala Boureni

Caminul Cultural Motca

Mentionam ca acestea nu sunt singurele investitii in cultura si educatie din comuna. A fost amenajata o parcare moderna in fata Caminului Cultural din Motca, iar in prezent se lucreaza si la construirea unei scari de incendiu la Gradinita nr.2 din localitatea de resedinta.

Gradinita nr.2 Motca

De precizat este faptul ca in curand se va finaliza licitatia privind constructia si dotarea unui afterschool in comuna, investitie cu o valoare de 900.000 de lei.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
22.8 ° C
24.1 °
21.7 °
78 %
1.9kmh
0 %
Dum
31 °
lun
34 °
mar
27 °
mie
28 °
joi
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI