11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Investiții importante la Biserica din Fetești, cu ocazia hramului

Bucurie mare cu ocazia hramului pentru credincioșii din satul Fetești, comuna Scobinți: Biserica cu Hramul ”Constantin și Elena” a fost înzestrată cu două investiții deosebite , strana Maicii Domnului și 4 aparate de aer condiționat, în valoare de 1200 de lei, donate de Gheoarghe Hrițcu, primarul de Scobinți, din economiile sale .

Strana Maicii Domnului a fost cumpărată de la un atelier de sculptură al Mănăstirea Neamț, costul total al investiției fiind de 4000 de lei. La strângerea sumei de bani au participat în jur de 30 de familii, fiecare contribuind după posibilități, pentru a înzestra biserica cu această podoabă.

Sute de credincioși au venit să participe la slujba deosebită, mai ales că anul acesta s-au suprapus cele 2 evenimente religioase, Înălțarea Domnului și sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena.

Lipovanu Elisabeta, una din credincioasele care au contribuit la achiziționarea acestei podoabe bisericești, povestește cum oamenii au pus mână de la mână pentru acestă investiție, dorită de creștini de mai bine de un an de zile.

Și creștinii din alte sate au venit cu bucurie să se închine la icoana Maicii Domnului de la noua strană, mai ales că este și zi de hram, așa cum mărturisește cu emoție Parascheva Stoica, o credincioasă din împrejurimi.

Slujba a fost una deosebită, mai ales că a fost sărbătorită și Ziua Eroilor, eveniment cu ocazia căruia în cadrul Bisericii Ortodoxe se oficiază și slujbe de pomenire în amintirea celor care care și-au dat viața pentru apărarea neamului și a țării.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow