More

  Investiții importante inaugurate la Cristești. 22 km rețea de apă din fonduri guvernamentale

  Array

  Moment important pentru locuitorii comunei Cristeşti. În cursul zilei a fost făcută recepţia lucrărilor la reţeaua de apă a localităţi. Investiţia de 8 milioane de lei a fost realizată cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, iar de la bugetul local au fost suportate cheltuielile de proiectare şi asistenţă tehnică. Lucrările au început în 2011, iar astăzi au fost predate administraţiei locale. Este vorba de 22 km conducte de distribuţie şi pompare, staţie clorinare şi staţie curăţare apă.

  La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Victorel Lupu, senatorul Florin Constantinescu, vicepreşedintele ANRSC Bogdan Alexa, precum şi reprezentanţi de la primăriile învecinate. Invitații au lăudat conducerea Primăriei pentru investiţiile realizate în ultima perioadă.

  Locuitorii comunei vor avea apă la robinete din sistemul centralizat după câteva săptămâni, asta după ce administraţia locală va aproba o serie de hotărâri privind însuşirea investiţiei în domeniul public şi predarea asociaţiei judeţene ARSACIS din care face parte. Preţul apei şi canalizării va fi aceleaşi în tot judeţul de 6,29 lei mc pentru persoanele fizice. Edilul comunei a anunţat că va încerca să convingă operatorul ieşean să reducă costurile pentru branșamentele individuale la reţeaua de apă.

  Menţionăm că anul trecut a fost finalizată şi investiția la reţeaua de canalizare, odată cu branşarea la apă, doritorii vor putea să se racordeze şi la acest serviciu.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet