19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Investiții din fonduri proprii și din fonduri externe ale ApaVital în municipiul Pașcani

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Ca și în anii anteriori, și în anul 2016 SC ApaVital SA are în derulare investiții pe raza municipiului Pașcani, atât din fonduri proprii, cât și din fonduri externe.
După intrarea în vigoare pe data de 28 martie a contractului de Asistență tehnică a Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Iași în perioada 2014-2020, semnat pe data de 07 martie 2016 între SC ApaVital SA și Eptisa România, pe data de 29 martie 2016 s-a deplasat la Pașcani o echipă mixtă, formată din personal de conducere și personal tehnic aparținând operatorului, SC ApaVital SA, și consultantului tehnic, Eptisa România. La sediul Primăriei Pașcani a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Pașcani (inclusiv dl primar Dumitru Pantazi și dl viceprimar, Vasile Axinte) unde au fost prezentate prioritățile investiționale privitoare la serviciile de apă și canalizare de pe raza municipiului Pașcani, inclusiv din suburbii.
Părțile au convenit să colaboreze reciproc, prin punerea la dispoziție de către reprezentanții Primăriei Pașcani a listei investițiilor necesare pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, atât din zona de blocuri, cât și din cea de case a municipiului Pașcani, inclusiv din suburbii. Pe baza listei, consultantul tehnic va realiza în perioada imediat următoare trasarea rețelelor de apă și canalizare, studiile geotehnice din teren, stabilirea locurilor de amplasare a rezervoarelor și pompelor necesare bunei funcționări a rețelelor și elaborarea documentației tehnice definitive pe baza căreia se vor realiza investițiile din fondurile europene, în valoare de minim 13 milioane de euro.
Totodată, părțile au convenit ca, pe lângă investițiile din fondurile europene atrase, SC ApaVital SA să continue să facă investiții din fondurile proprii în rețelele de apă și canalizare de pe raza municipiului Pașcani. În acest context, dl Dumitru Pantazi, primarul mun. Pașcani a solicitat conducerii SC ApaVital SA să dea dovadă de flexibilitate în activitatea de implementare a investițiilor din fonduri proprii, și să își coreleze programul și graficul implementării investițiilor următoare din fonduri proprii cu proiectele Primăriei Pașcani de reabilitare a rețelei stradale și a trotuarelor, astfel încât orice intervenție a SC ApaVital SA să se realizeze înainte de desfășurarea lucrărilor de reparații ori de refacere a covorului asfaltic ori a trotuarelor.
Conducerea SC ApaVital și-a dat acordul cu privire la această solicitare, modul concret de punere în practică, străzile pe care urmează să se intervină etc. rămânând să fie convenite ulterior de către departamentele tehnice ale celor două entități, la propunerea și solicitarea Primăriei Pașcani, astfel încât eficiența cheltuirii resurselor, atât pentru înlocuirea țevilor și conductelor de apă și canalizare, cât și pentru reabilitarea rețelei stradale și a trotuarelor să fie maximă, iar disconfortul creat pășcănenilor prin desfășurarea efectivă a lucrărilor să fie minim.
Mai multe detalii cu privire la programul de investiții din fondurile proprii ale SC ApaVital SA pe raza municipiului Pașcani pot fi găsite la adresa http://www.apavital.ro/programe_investitii-1667-ro.html.

Biroul de Presă ApaVital

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI