2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Investiţii de toamnă. Ce se întâmplă cu strada N Iorga, biblioteca şi strada Gării

Trei investiţii importante din Paşcani aşteaptă să fie finalizate, la Paşcani. Două dintre ele trebuiau deja finalizate dar au fost prelungite de mai multe ori termenele de execuţie.
Cele mai mari probleme sunt pe strada Nicolae Iorga unde lucrările au început de câţiva ani de zile. După asfaltarea pantei Marzasca şi finalizarea intervenţiilor la reţeaua de canalizare au fost modernizate trotuarele iar strada a rămas acoperită cu prundiş. Administraţia locală spune că a fost nevoie de un repaos tehnic din cauza beciurilor de sub stradă dar lucrările de asfaltare vor începe în câteva săptămâni de zile. Până la sfârşitul anului investiţia trebuie predată susţine viceprimarita Gabriela Nedelcu.
Tot până la sfârşitul anului ar urma să fie făcută recepţia la noul sediu al Bibliotecii Municipale Paşcani. Acolo lucrarile au fost finalizate dar mai trebuie montat liftul. Societatea care a câştigat licitaţia a tot amânat să rezolve acesta problemă din lipsă de bani. Reprezentanţii Primăriei spun că şi aceasta investiţie va fi recepţionată până la sfârşitul anului.
Probleme sunt şi pe strada Gării. Chiar dacă investiţia se afla în grafic şoferii sunt nerăbdători ca şip e tronsonul doi al străzii să fie turnat până la căderea zăpezii măcar primul strat de asfalt. Acolo operatorul regional de apa încă mai lucrează la branşamente şi reţelele de canalizare. De asemenea pe primul tronson urmează să fie turnat al doilea strat de asfalt. Acolo au fost deja ridicate capacele de canalizare iar maşinile circulă cu dificultate printre ele.
Menţionăm că lucrările de pe strada Nicolae Iorga sunt în valoare de 1,7 milioane de lei iar cele de la biblioteca de peste 642.000 lei, cu finanţare de la bugetul local. Pentru strada Gării contractul de investiţii e

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI