More

  Investiții de miliarde și proiect grandios la hidrocentrala Pașcani

  Operațiune de amploare pusă la cale de către cei de la Hidroelectrica. Oficialii companiei au anunțat investiții foarte importante, de miliarde. Și asta nu e tot. Cei de la Hidroelectrica au anunțat și un proiect extrem de important, cel al hidrocentralei de la Pașcani.

  Cei de la Hidroelectrica pun la cale mai multe proiecte de amploare în următorii patru ani. Gigantul din domeniul energiei a anunțat un plan de investiţii de 5,5 miliarde lei în următorii patru ani. Și asta nu e tot. Proiectul hidrocentralei de la Paşcani a fost repus pe tapet.

  „Proiectul de la Paşcani a fost iniţial propus spre abandon. Odată cu reanalizarea soluţiilor tehnice şi recalibrarea devizului general al proiectului, am reuşit să ne încadrăm în valoarea estimată pe care o aveam aprobată de acţionari. Ca atare în săptămânile următoare se va semna contractul pe partea de construcţii de 140 milioane lei, care presupune reluarea acestui proiect, urmând apoi să finalizăm negocierile cu ceilalţi patru parteneri pe partea de echipamente hidromecanice şi pe partea electrică”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, prezent la conferinţa „Focus Energetic”, anunță news.ro.

  La Paşcani, va fi construită o hidrocentrală de peste 11 MW. „Este în faza de contractare. Pentru a fi pusă în funcţiune hidrocentrala, mai trebuie făcute diguri de acumulare şi trebuie achiziţionate o parte din echipamente”, a precizat Badea.

  Badea a anunțat ce se va întâmpla în următoarea perioadă. Anul acesta va fi pus în funcţiune grupul 6 retehnologizat de 55 MW al hidrocentralei Stejaru. „De asemenea, suntem în negocieri avansate cu subsidiara noastră Hidroserv pentru contractarea serviciilor de modernizare la centrala de la Dej, este următoarea centrală de pe Oltul Mijlociu. Practic, odată cu această centrală, finalizăm modernizarea pe toate grupurile de acolo”, a mai spus el.

  CONTINUARE PE CAPITAL.RO

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Salariul minim se mărește până la 2.300 lei din ianuarie. CCR cere Parlamentului să decidă cât crește punctul de pensie

  Salariul minim se mărește din această lună cu 3 procente și va ajunge la 2.300 de lei. Nu se știe însă ce se va...

  Taxa auto 2021 în România. Cum vrea ministrul Mediului să combată poluarea

  Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că ia în calcul reintroducerea taxei auto, pe poluare. Acesta a spus că va începe consultările cu producătorii...

  Suspendarea ratelor la credite: de la condițiile ce trebuie îndeplinite, până la chestiunile la care se va uita banca – Proiect

  Ministerul Finanțelor a pregătit proiectul prin care va putea fi pusă în aplicare suspendarea ratelor la credite de la 1 ianuarie 2021 (acea Ordonanță...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI