23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Investiţii cu scandal. Ce se face pe Calea Iaşului

Primăria Paşcani explica, în sfârşit, ce investiţii sunt făcute pe una din străzile din cartierul Aerodrom. Într-un drept la replica postat pe pagina de Facebook a instituţiei se arata ca pe strada Calea Iaşului se fac lucrări de amenajare în vederea asfaltării drumului pe o lungime de peste 774 m. Aici sunt peste 50 de case şi 40 de garaje. Municipalitatea susţine că locuinţele beneficiază deja de apă şi canalizare iar reţelele au fost făcute cu mult timp în urmă. Acum însă, sunt racordate la apă şi garajele, la solicitarea proprietarilor, după ce s-a renunţat la reţeaua improvizată pe domeniul privat al proprietarilor. De asemenea s-au făcut lucrări pentru canalizarea apelor pluviale, nu a celor menajere din bugetul operatorului iesean deoarece astfel de investiţii nu sunt decontate din fonduri europene.

„Proiectul constă în asfaltarea străzilor, amenajarea aleilor şi trotuarelor aferente dar şi a reţelelor de canalizare sau a rigolelor de scurgere.
– Conform HCL 159/31.10.2007, (vezi foto atașata) de aprobare a indicatorilor pentru strada Aleea Calea Iașului se poate vedea clar ce lucrări se fac – scurgere ape, canalizare pluvial, cămine pluvial, guri de scurgeri etc. Aici sunt aproximativ 50 de case și 40 de garaje! Cetățenii Municipiului Pașcani beneficiază de lucrările din cadrul proiectului de investiții aprobat în Consiliul Local.
– La solicitările proprietarilor de garaje de a se racorda la apă curentă, fiind în acest sens și o cerere din partea lor, Primăria Municipiului Pașcani a făcut o adresă la operatorul de apă și canalizare de a executa aceste lucrări din fonduri proprii, nu din bugetul local!”

Amenajarea străzii Calea Iaşului face parte dintr-o investiţie mai amplă aprobată de Consiliul Local Paşcani. Este vorba despre un proiect de asfaltare a şase străzi: Fundac Fântânele, Libertăţii, Crinilor, 24 Ianuarie Tudor Vladimirescu şi Calea Iaşului. Pe o parte din ele sunt deja în derulare lucrările de amenajare a reţelelor de scurgere a apei şi a trotuarelor, pe altele urmează să înceapă apoi va fi turnat covorul de asfalt.

„Atragem atenția că UAT Pașcani nu făcut nici o lucrare de investiție fără aprobarea indicatorilor de HCL așa cum a făcut PNL în perioada 2008 -2012 când s-au făcut multe lucrări în oraș fără să fie dat acordul Consiliului Local.
– Municipiul Pașcani are în execuție un contract de lucrări de modernizare străzi. Este vorba despre strada Fundac Fântânele suprafața 167,32 m/1.055 mp, strada Libertăţii suprafaţa 1.334,76 m/8.050 mp, strada Crinilor, pe o lungime de 982,78 m, respectiv carosabil în suprafaţă de 6.190 mp, strada 24 Ianuarie – 722,38 m/4.170 mp şi strada Tudor Vladimirescu, pe o lungime de 370,35 m, respectiv o suprafaţă de carosabil de 2334 mp, strada Aleea Calea Iaşului – 774,74 m/4.860 mp. Beneficiari sunt sute de cetățeni din Municipiul Pașcani.”

Locuitorii din zonă sunt mulţumiţi de investiţiile municipalităţii, chiar dacă sunt făcute cu întârziere. Ei spun că au reţele de apă şi canalizare pentru locuite dar că era nevoie şi pentru scurgerea apelor adunate in urma ploilor,  precum şi reţele de apă pentru garajele din apropiere.
Menţionăm că Primăria Paşcani a făcut aceste precizări în contextul în care sunt comentarii ca investiţiile municipalităţii sunt făcute pe strada unde locuiesc copiii primarului, într-un cartier de case unde locuitorii aşteaptă de ani de zile extinderea reţelelor de apă şi canalizare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow