19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Investiţie de aproape 1 milion de euro blocată de consilierii PNL

Consilierii liberali din legislativul păşcănean au blocat finalizarea unei investiţii de aproape un milion de euro. Este vorba despre o clădire cu patru etaje, pentru birouri, aflată lângă sediul Parchetului, din zona Deal. Ea aparţine societăţii Aprodex din Paşcani, firma de căi ferate şi construcţii.

Managerul unităţii a solicitat Consiliului Local avizul pentru alipirea a două suprafeţe de teren pe care a fost începută investiţia, unul proprietate privată, altul concesionat de la Primăria Paşcani, după modificarea legislaţiei în domeniu, pentru a putea contracta un credit.
Lucrările au început în 2008 dar au fost abandonate mai târziu din lipsă de bani. Acum cu ajutorul unui credit bancar societatea vrea să finalizeze investiţia în maxim un an de zile. Managerul unităţii, a venit în fata consilierilor şi le-a cerut sprijinul. El a spus că are peste 100 de salariaţi care muncesc în toată ţara dar taxele şi impozitele ajung la bugetul local şi că administratia locală ar trebui să încurajeze investiţiile.
Probleme au apărut în rândul consilierilor din opoziţie. Ei au votat împotriva pe motiv că investiţia nu a fost finalizata în termenul trecut în contractul de concesiune şi au cerut modificarea lui.
Proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi iar investiţia a fost blocată chiar dacă funcţionarii primăriei şi o parte dintre consilieri au explicat că decizia de alipire a terenurilor nu are nici o legătură cu termenul de realizare a investiţiei. Tot în aşteptare, de ani de zile, sunt şi alte zeci de cereri de concesiune, din partea investitorilor locali. În unele cazuri investiţiile au fost deja făcute pe baza unor înţelegeri verbale cu reprezentanţii Primăriei iar acum se caută soluţii pentru legalizarea lor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow