35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Investiție de 50.000 de euro pentru modernizarea unor săli de clasă de la Școala Specială Pașcani

Șase săli de clasa de la Școala Gimnazială Specială din Pașcani vor fi modernizate cu fonduri din Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene, în valoare de 50.000 de euro. Investiția este în cadrul proiectului „Design educațional-terapeutic pentru copiii cu tulburări din spectrul autist”, derulat de Asociația Go Care România și școala pășcăneană, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului constă în creșterea rezultatelor educaţionale şi recuperatorii în demersul instructiv-educativ al copiilor speciali, prin:

– reabilitarea și modernizarea a 6 clase conform proiectului de design adaptat particularităţlor elevilor cu tulburări din spectrul autist și dotarea acestora cu tehnologie de ultimă generație (table interactive, panouri de stimulare senzorială, jocuri etc.) și remobilarea spațiilor cu mobilier adaptat.

– adaptarea demersului educațional-terapeutic și proiectarea activităţilor conform noului design. Elevii vor beneficia de spații total renovate, dotate cu panouri senzoriale, jocuri didactice necesare stimulării psiho-motrice, mobilier ergonomic, acestea fiind stabilite de specialiștii școlii, în funcție de specificul fiecărei clase de elevi.

Școala Gimnazială Specială Pașcani oferă servicii educaționale și terapeutice copiilor cu cerințe educative speciale și are în prezent un număr de 18 clase din care 7 pentru ciclul primar, 11 pentru ciclul gimnazial. Clasele pentru deficiență mintală ușoară și moderată au între 8 și 14 elevi, pentru deficiențe asociate între 6 și 8 elevi, iar pentru deficiență mintală severă sunt între 4 și 8 elevi. În prezent, sunt școlarizați un număr de 130 elevi în învăţământul special şi un număr de 41 elevi în învăţământul integrat iar 9 elevi sunt școlarizați la domiciliu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow