1.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 3, 2021

Investiție de 300.000 de lei pentru amenajarea unui loc de joacă și modernizarea unei grădinițe

Una dintre cele mai cunoscute societății de construcții din Iași se implică în amenajarea unui loc de joacă pentru copii și modernizarea unei grădinițe din comuna Cristești, anunță edilul pe pagina de facebook.

Valoarea estimată este de 300.000 mii de lei; jumătate din fonduri europene și guvernamentale, iar cealaltă jumătate dintr-o donație facută de compania EKY-SAM din Târgu-Frumos.

Dragi consăteni,

Încercăm ca până când revin copiii din vacanță, să le facem o surpriză și să găsească o Grădiniță cu altă față, cu dotări moderne, cu parc de joacă..

Valoarea investiției este de aproximativ 3 miliarde lei vechi, din care 1,5 miliarde sunt din fonduri europene și guvernamentale(A.F.I.R.), iar diferența trebuia să fie din fonduri proprii ale comunei.

Dat fiind faptul că am preluat foarte multe datorii, eram într-un impas și riscam să pierdem acest proiect, doar că am discutat cu conducerea companiei EKY-SAM și ne-au oferit ei ca și sponsorizare cei 1,5 miliarde lei vechi care ne lipseau, fapt pentru care în numele comunei Cristești le mulțumesc!”, a declarat primarul comunei Cristești, Vlad-Mihai Pintili.

Conform spuselor viceprimarului comunei, Însurățelu Constantin, această investiție va fi tratată cu prioritate, iar lucrările ar urma să înceapă de marți, 13 iulie si sa aiba o durata preconizată de circa două luni. Astfel, cele mai mari eforturi se depun pentru finalizarea acestui proiect înainte de începerea noului an școlar, astfel încât cei mici să se poată bucura de noile dotări.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Garsonieră pe un bloc, fără autorizație

Scandal uriaș la un bloc din Pașcani după ce unul dintre locatari și-a construit o garsonieră chiar...

Testarea cărnii de porc. Unde se poate face?

Am intrat oficial în luna decembrie și ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă. Gospodarii...

Varianta Omicron a apărut deja în cinci state europene. Marea Britanie impune din nou măștile, Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor

Varianta Omicron a apăruit deja în Italia, Marea Britanie, Germania, Belgia şi Israel. Însă, autorităţile din Olanda...

Depuneri de coroane de Ziua Națională în Pașcani și suburbii

Ca în fiecare an, administrația locală a anunțat programul depunerilor de coroane la monumentele eroilor din Pascani...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI