17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Investiţie de 2 milioane de euro la Scobinţi. Italienii fac o fabrică de prelucrare a cireşelor

Veşti bune pentru locuitorii comunei Scobinţi. În maxim 3 ani de zile, pe administrativul comunei va fi construita o fabrică de colectare şi prelucrare a cireşelor. Investiţia va fi realizată de un om de afaceri Italian pe baza unui proiect de finanţare din fonduri europene. Lucrările sunt estimate la cca. 2 milioane de euro, jumătate din suma de la investitor iar restul din fonduri comunitare. Proiectul a trecut de faza de evaluare şi a obţinut punctaj maxim. Acum se lucrează la documentaţiile tehnice iar anul viitor ar putea intra la finanţare.
Administratia locală a înţeles importanţa acestei investiţii pentru comunitate şi s-a oferit să le dea italienilor o mână de ajutor. În acest sens aleşii locali sau întrunit ieri în şedinţa pentru a aproba Planul Urbanistic Zonal, prin care terenul pe care va fi construita fabrica a fost trecut din extravilan in intravilanul municipiului. Este vorba de o suprafaţă de 10.000 mp cumpărată de investitorul Italian de la un sătean.

Şi documentaţia urbanistică a fost platita tot de investitor. În schimb, Primăria Scobinţi s-a angajat să le pună la dispoziţia investitorilor utilităţile necesare: gaz, apă şi canalizare, costurile fiind estimate la cel mult 50.000 lei. Asta deoarece fabrica odată construită va aduce venituri la bugetul local prin taxe şi impozite. Mai mult acolo ar urma să fie înfiinţate ce puţin 20 de locuri de muncă şi alte câteva zeci în timpul sezonului.

Menţionăm că zona unde urmează să fie amplasată fabrica de prelucrare a cireşelor este bogată în livezi, cele mai cunoscute fiind ,,Boambele de Cotnari”. Tot acolo urmează să fie construite depozite de colectare a fructelor direct de la producători, ele urmând să fie sortate ambalanţe şi congelate pentru a fi vândute în toată Europa.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow