23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022
Array

Investiei blocată din cauza proiectelor făcute din birou

Investiţie blocată la Paşcani din cauza greşelilor de proiectare. Lucrările de reabilitare a Caminului Cultural din suburbia Lunca Paşcani au încetat de câteva luni de zile, din cauza unor neînţelegeri în ceea ce priveşte costurile investiţiei. Constructorul care a câştigat licitaţia susţine că banii nu ajung şi a cerut o reevaluare a costurilor. Asta deoarece lucrările şi cantităţile de materiale nepevazute în proiect diferă de situaţia reală de la faţa locului. Documentatia a fost făcută pe timpul administratiei Craciunescu, din birou, după cum se vede iar acum cineva trebuie să plătească.
Pentru a debloca situaţia primarul dumitru Pantazi a fost săptămâna trecută la Compania Naţională de Investiţii. S-a întors cu concluzia că Guvernul nu va da mai multi bani pentru acesta investiţie şi ca problema trebuie rezolvată pe plan local. Asta deoarece a fost deja organizată licitaţia şi încheiat contractul de execuţie. Problema ar urma să fie tranşata în următoarele zile. Ori societatea îşi asumă şi restul investiţiilor ori Primăria va suporta nota de plată de la bugetul local.
Investiţia trebuie finalizata în maxim un an de zile. Valoarea contractului este de 1,67 milioane de lei, 90 % de la Guvern iar restul din bugetul local. Căminul Cultural de la Lunca a fost construit în anii 70 de săteni, prin munca patriotică, materialele necesare fiind puse la dispoziţie de Remar Paşcani. De atunci şi până acum clădirea nu a fost niciodată renovată.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow