More

  Inventarul locurilor de veci. Noua societate a Consiliului Local preia administrarea cimitirului municipal

  Până la amenajarea noului cimitir al municipiului, Primăria Paşcani caută o altă soluţie de rezolvare a cererilor pentru locuri de veci. Primarul Dumitru Pantazi a anunţat că urmează să fie făcut un inventar al locurilor de veci ocupate, folosite sau doar amenajate din actualul cimitir, iar serviciul să fie preluat în administrare de noua societate înfiinţată în subordinea Consiliului Local –  Servicii Publice Paşcani SRL . De asemenea ar urma să fie aplicate prevederile regulamentului de funcţionare a cimitirelor, pentru a putea fi făcută ordine.
  Edilul municipiului nu exclude nici posibilitatea extinderii vechiului cimitir municipal,  pe o suprafaţă de teren din apropiere. Singura problemă ar fi preţurile foarte mari, cerute de proprietari.
  Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”, la sfârşitul anului trecut. Primarul Pantazi a recunoscut ca amenajarea noului cimitir este o investiţie de durată şi că anul viitor vor fi derulate procedurile de licitaţie pentru execuţia lucrărilor.

  Investiţia este estimata la aproape 8 milioane de lei, dar cca 60% din bani ar fi necesari pentru amenajarea unei capele iar restul pentru alei, garduri de împrejmuire şi utilităţi. Lucrarile ar ruma sa fie executate in etape, in functie de banii alocati de la bugetul local.

  În acelaşi context, Pantazi a criticat soluţia propusă,  pe o pagină de socializare,  de unul dintre consilierii locali. El a spus că nu este suficient să fie montaţi nişte stâlpi iar terenul să fie împrejmuit cu un gard, ci trebuie îndeplinite toate cerinţele legale pentru obţinerea autorizaţiilor de funcţionare, necesare.
  Noul cimitir al municipiului Paşcani, va fi amenajat pe o suprafaţă de teren de peste 12.600 mp, în cartierul Fântânele şi va avea o capacitate de 800 de locuri. În aceeaşi locaţie va fi construita şi o clădire administrativă, o parcare pentru maşini şi o capelă. Societatea Servicii Publice SRL Paşcani ar urma să se ocupe şi de administrarea parcărilor, a ştrandului şi o serie de spaţii din domeniul public sau privat al municipiului.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Vânători, comuna cu toate şcolile şi grădiniţele modernizate – VIDEO

  O comună din apropierea municipiului Paşcani are şcoli şi grădiniţe care arată mai bine decât multe unităţi de învăţământ de la oraş. Administraţia locală...

  Când va avea Pascaniul „centura de ocolire”

  Proiectul privind realizarea unei şosele de centură, pentru că traficul greu să ocolească municipiul Paşcani nu mai este viabil. A fost depus de câteva...

  15.000 de euro pentru sisteme de încălzire, iluminare şi izolaţie termică. Ghidul de finanţare, publicat în Monitorul Oficial

  Ghidul de finanţare destinat Programului ''Casa Eficientă Energetic'', prin care solicitanţii pot primi până la 15.000 de euro de la stat, a fost publicat...

  Opinii