1.5 C
Paşcani
marți, octombrie 26, 2021

Inventarierea locurilor de veci, amanata. Mortii sunt ingropati in alte cimitire

Primaria Pascani amana din motive greu de inteles inventariarea locurilor de vechi din cimitirul municipal. Actiunea a fost demarata anul trecut, cu infiintarea unei comisii, dar activitatea ei a fost blocata din cauza altor prioritati. Ediul municipiului a explicat in cadrul unei conferinte de presa ca dupa ce vor fi finalizate activitatile de inventariere din Primarie, functionarii publici de la Patrimoniu vor ajunge si in cimitir.
Demersurile sunt importante in contexul in care, de luni de zile, in vechiul cimitir nu mai este disponibil nici un loc de veci. De exemplu acum cateva saptamani de zile un jandarm a fost ingropat la cimitirul din Bosteni iar un medic a fost luat de familie si inhumat la Iasi.
Asta in timp ce in cimitirul municipal sunt zeci de cavouri nefolosite sau locuri de veci abandonate si neingrijite de ani buni de zile. Desi terenul face parte din domeniul public al municipiului, Primaria nu are inca o evidenta a celor care il folosesc.

Mai mult in arhivele RAGCL – ului sunt cateva mii de chitante pentru platile facute de pascaneni, atunci cand au obtiut un loc de veci. Nimeni nu stie daca au fost cumparate sau a fost achitata doar folosinta terenului, si pentru ce periaoda de timp.

Raspunsurile ar trebui obtinute dupa inventarierea locurilor de veci. De asemenea este in asteptare organizarea unui serviciu de adminsitrare a cimitirelor si amenajarea noului cimitir municipal. Edilul spune ca lucrarile ar ruma sa inceapa in vara acestui an, daca nu vor fi contestatii, iar pana cand va putea fi folosit, trebuie gasita locuri libere in alta parte.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI