21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Inventarierea locurilor de veci, amanata. Mortii sunt ingropati in alte cimitire

Primaria Pascani amana din motive greu de inteles inventariarea locurilor de vechi din cimitirul municipal. Actiunea a fost demarata anul trecut, cu infiintarea unei comisii, dar activitatea ei a fost blocata din cauza altor prioritati. Ediul municipiului a explicat in cadrul unei conferinte de presa ca dupa ce vor fi finalizate activitatile de inventariere din Primarie, functionarii publici de la Patrimoniu vor ajunge si in cimitir.
Demersurile sunt importante in contexul in care, de luni de zile, in vechiul cimitir nu mai este disponibil nici un loc de veci. De exemplu acum cateva saptamani de zile un jandarm a fost ingropat la cimitirul din Bosteni iar un medic a fost luat de familie si inhumat la Iasi.
Asta in timp ce in cimitirul municipal sunt zeci de cavouri nefolosite sau locuri de veci abandonate si neingrijite de ani buni de zile. Desi terenul face parte din domeniul public al municipiului, Primaria nu are inca o evidenta a celor care il folosesc.

Mai mult in arhivele RAGCL – ului sunt cateva mii de chitante pentru platile facute de pascaneni, atunci cand au obtiut un loc de veci. Nimeni nu stie daca au fost cumparate sau a fost achitata doar folosinta terenului, si pentru ce periaoda de timp.

Raspunsurile ar trebui obtinute dupa inventarierea locurilor de veci. De asemenea este in asteptare organizarea unui serviciu de adminsitrare a cimitirelor si amenajarea noului cimitir municipal. Edilul spune ca lucrarile ar ruma sa inceapa in vara acestui an, daca nu vor fi contestatii, iar pana cand va putea fi folosit, trebuie gasita locuri libere in alta parte.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow