25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Învățătorii vor primi bani pentru orele de sport pe care le-au făcut cu elevii

Aproximativ 180 de noi norme pentru profesori de sport vor fi introduse din acest an pentru învăţământul primar, iar învăţătorii vor fi plătiţi, în mod eşalonat, pentru orele de sport pe care le-au susţinut în ultimii trei ani.
Acest lucru s-a reuşit după un demers realizat de către Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.
Demersul a fost iniţiat pe baza Legii Educaţiei Naţionale publicate la înce­putul anului 2011. Cu toate că, în mod normal, orele de sport ar fi trebuit să fie realizate de către profesori de specialitate, acest lucru nu s-a realizat, orele de sport fiind susţinute de către învăţători. Mai mult, învăţătorii nu au fost plătiţi pentru orele realizate, plata începând să fie rea­lizată, eşalonat, începând cu acest an.
„Orele de sport ar fi trebuit să fie predate de către profesori de sport. Din raţiuni financiare nu a putut fi realizat acest luru, nefiind posibilă încadrarea numărului de posturi pe judeţul Iaşi şi astfel nu s-a putut realiza specificarea din Legea Educaţiei“, a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.
În acest sens, USLIP a demarat o serie de procese prin care s-a solicitat ca învăţătorii care realizau aceste ore să fie plătiţi pentru munca prestată de către aceştia, lucru care nu s-a întâmplat până în prezent.
„Dacă orele de sport trebuie făcute şi, pentru că nu au putut fi rea­lizate de către profesori de specialitate, învăţătorilor trebuie să li se plătească activitate desfăşurată. În acest sens, noi am câştigat prin hotărâri judecă­toreşti banii pentru ultimii trei ani pentru ei, dar în paralel am făcut şi demersuri pentru profesorii de sport, având loc şi o discuţie cu Inspectoratul Şco­lar Judeţean“, a mai menţionat pre­şedintele USLIP.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow