7.7 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Învățământul special – simpozion la Pașcani

Zeci de profesori din întreagă Moldovă participa în aceste zile la simpozionul regional ce poartă denumirea de “Dimensiuni ale învăţământului special şi special integrat în context naţional şi european”.

simpozion sc speciala
Evenimentul ajuns în acest an la cea de-a 6 a ediţie este organizat de Şcoala Gimnazială Specială din Paşcani în colaborare cu Liceul Tehnologic Special “Trinitas” din Târgu Frumos.

Aşadar, pe parcursul a două zile, 10 şi 11 iunie, profesorii implicaţi în proiecte cu metode şi tehnici noi de predare pentru copiii cu C.E.S. au vorbit publicului despre importanța acestora în viaţă micuţilor speciali. Au fost amintite şi chiar puse în practică metodele de artterapie.

Au avut loc şi cercuri pedagocice ale profesorilor de psihopedagogie specială.
Mâine, 11 iunie partea a doua a programului se va desfăşura la Târgu Frumos, unde vor avea loc dezbateri pe teme precum integrarea – abordare teoretică şi practică, dar şi evaluarea complexă a procesului de intregrare a copiilor cu C.E.S. în şcoală şi societate, dar se va vorbi şi despre limitele integrării şcolare şi sociale.

Simpozionul “Dimensiuni ale învăţământului special şi special integrat în context naţional şi european” se va încheia cu concluziile profesorilor veniţi din toată Moldova dar şi cu un program artistic pus în scenă de către copiii speciali.

Mentioanm că scopul evenimentului este familiarizarea cu strategii, tehnici şi metode de intervenţie modern folosite de instituii similare din România şi Uniunea Europeană.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow