8.9 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

ÎNVAȚĂ SĂ AI GRIJĂ DE BICICLETA TA! VEZI GHIDUL CU SFATURILE POLITISTILOR

Din experienţa ultimilor ani constatăm că, o dată cu creşterea temperaturilor, ne confruntăm şi cu o creştere a furturilor de biciclete. Mulţi cetăţeni, proprietari de biciclete sau nu, au o părere greşită despre locul de unde sunt sustrase bicicletele, crezând că hoţii acţionează cu predilecţie în spaţii publice/stradale. Realitatea diferă, statisticile de la nivelul judeţului Iaşi arătând că majoritatea furturilor sunt comise în scări de bloc, uscătoare şi boxe.

CE TREBUIE SĂ ŞTII PENTRU A PREVENI FURTURILE DE BICICLETE

• Alege un sistem antifurt cu protecţie sporită: mare parte a furturilor de biciclete sunt comise prin tăierea cu un cleşte a lanţului de prindere. Pe piaţă sunt sisteme antifurt care au o rezistenţă mare şi nu pot fi rupte/tăiate cu uşurinţă. În acest fel acţiunea potenţialilor infractori este îngreunată şi sunt descurajaţi de zgomotul pe care îl produc atunci când încearcă să fure o bicicletă (recomandate pentru cei care lasă bicicletele depozitate în scări de bloc, uscătoare sau alte locuri de acest gen, dar nu numai). Chiar dacă aceste sisteme sunt mai scumpe, te pot scăpa de necazuri pe viitor şi îţi ţin departe hoţii de bicicleta ta;

• Pe stradă, parchează bicicleta într-un loc circulat, frecventat de oameni. Hoţii evită să acţioneze în astfel de situaţii.

• Manifestă atenţie atunci când observi în scara blocului persoane necunoscute. Reţine semnalmentele şi dacă ai suspiciuni întemeiate cu privire la prezenţa acestora sesizează imediat poliţia.

• Chiar dacă stai la casă şi ai curte, bicicleta nu trebuie lăsată la vedere şi în apropierea porţii de acces. Nu îi subestima pe infractori!

 

COMUNICAT DE PRESA IPJ IASI

Ghid biciclete by orizontul pascani on Scribd

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI