16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023
Array

ÎNVAȚĂ SĂ AI GRIJĂ DE BICICLETA TA! VEZI GHIDUL CU SFATURILE POLITISTILOR

Din experienţa ultimilor ani constatăm că, o dată cu creşterea temperaturilor, ne confruntăm şi cu o creştere a furturilor de biciclete. Mulţi cetăţeni, proprietari de biciclete sau nu, au o părere greşită despre locul de unde sunt sustrase bicicletele, crezând că hoţii acţionează cu predilecţie în spaţii publice/stradale. Realitatea diferă, statisticile de la nivelul judeţului Iaşi arătând că majoritatea furturilor sunt comise în scări de bloc, uscătoare şi boxe.

CE TREBUIE SĂ ŞTII PENTRU A PREVENI FURTURILE DE BICICLETE

• Alege un sistem antifurt cu protecţie sporită: mare parte a furturilor de biciclete sunt comise prin tăierea cu un cleşte a lanţului de prindere. Pe piaţă sunt sisteme antifurt care au o rezistenţă mare şi nu pot fi rupte/tăiate cu uşurinţă. În acest fel acţiunea potenţialilor infractori este îngreunată şi sunt descurajaţi de zgomotul pe care îl produc atunci când încearcă să fure o bicicletă (recomandate pentru cei care lasă bicicletele depozitate în scări de bloc, uscătoare sau alte locuri de acest gen, dar nu numai). Chiar dacă aceste sisteme sunt mai scumpe, te pot scăpa de necazuri pe viitor şi îţi ţin departe hoţii de bicicleta ta;

• Pe stradă, parchează bicicleta într-un loc circulat, frecventat de oameni. Hoţii evită să acţioneze în astfel de situaţii.

• Manifestă atenţie atunci când observi în scara blocului persoane necunoscute. Reţine semnalmentele şi dacă ai suspiciuni întemeiate cu privire la prezenţa acestora sesizează imediat poliţia.

• Chiar dacă stai la casă şi ai curte, bicicleta nu trebuie lăsată la vedere şi în apropierea porţii de acces. Nu îi subestima pe infractori!

 

COMUNICAT DE PRESA IPJ IASI

Ghid biciclete by orizontul pascani on Scribd

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow