More

  Inundații la Pîrcovaci. 20 de gospodării, distruse de ape – VIDEO

  Array

  Revolta la Hirlau. Ploile abundente din ultimele ore au distrus agricultura a zeci de familii, iar mai grav decat atat, animalele au ramas impotmolite in malul format pe pajiste. Necazul este mai mare pentru cele 20 de familii, pe suprafat de peste 200 mp, apa venita de pe deal s-a transformat in iaz, adanc de cativa centimetri.

  Filimon Gheorghe este unul dintre cetateni necajiti. El spune ca din 2005 tot face solicitatri catre autoritatile locale din Hirlau, insa nimeni nu face nimic. Vin, se uita si pleaca. Mai mult, nea Filimon spune ca a mers si in audienta la primar si viceprimar de nenumarate randuri, insa promisiuni sunt, dar anii trec si nu se rezolva nimic.
  inundatii parcovaci 2

  Aproape 20 de familii trec prin aceasta situatie. Iazul format pe pajiste este pe o suprafata de peste 200 mp, stricand agricultura.

  Primarul orasului, Constantin Cernescu promite ca o sa faca ceva pentru a evita aceasta situatie.

  Satui, oamenii au facut sesizari si cereri catre autoritatile locale cu ce ar trebui facut acolo pentru a evita cele intamplate in ultima perioada.
  inundatii parcovaci 1

  De suferit au si animalele gospodarilor, care, pentru a ajunge la locul de pasunat, trebuia sa treaca prin zona, care acum e acoperita cu mal si apa.

  Si aceata femei este disperata. Jumatate din gradina ii este inundata.

  Nici strazile nu arata ca pentru un oras. Sunt pline de mal, oamenii care locuiesc acolo fiind nevoiti sa umble incaltati in cizme de cauciuc, pana la venirea verii.

  Localnicii din Parcovaci spun ca sunt uitati de catre administratia locala.

  Constantin Cernescu, edilul orasului spune ca va merge personal la Parcovaci pentru a vedea ce este acolo. El cunoaste situatia din teren si spune ca, gospodarii nu trebuie sa-si faca gradina pe domeniul public. In viitorul apropiat, vor fi acordate fonduri pentru reabiliate acelesi zone. www.bitt.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI