Array

Inundații la Pașcani din cauza unor pompe nefuncționale. Furtuna a făcut prăpăd în gospodăriile oamenilor

Cosmarul inundatiilor din 2005 si 2008 s-a intors la Pascani. Dupa ploile torentiale incepute noaptea trecuta mai multe strazi si gospodarii au fost acoperite de ape. Si curentul electric a fost interupt in mai multe zone ale orasului dupa ce transformatoarele au fost distruse de fulgere.

strada inundata

Pe strada Fundac Fantanele apa a ajuns pana la ferestrele caselor in anul 2005. Acum doar strazile si curtile au fost inundate. Oamenii spun ca ploile torentiale si grindina le-au distrus culturile

culturi inundate
La fel s-a intamplat si pe strada Abator sau pe Dealul Spirii. Sunt zonele care au fost cel mai mult afectate de fiecare data cand au fost inundatiii. Locuitorii se plang ca gospodariile au fost din nou cuprinse de ape.
Edilul municipiului spune ca au fost luate masuri pentru canalizarea apelor pluviale. Specialistii de la Apa Vital au fost chemati la fata locului pentru a repara pompele lasete in voia sortii de meseriasii de la fostul operator local de apa si canal. Primarul Pantazi spune ca acesta a fost motivul pentru care apele s-au adunat pe strazi si in curtile oamenilor.

Nici instalatiile care erau functionale nu au putut fi folosite pe timpul noptii din lipsa curentului electric.
Si in suburbii au fost probleme din cauza apelor. La Sodomeni de exemplu santurile din fata caselor s-au umplut cu apa. Asta pentru ca scurgerile au fost acoperite in timpul executarii unor lucrari de bransare la retelele de gaz. Gospodarii arata cu degetul inspre autoritatile locale care nu au deblocat canalele de scurgere desi au promis.
Edilul pascanean spune ca Primaria nu poate face fata la toate solicitarile si ca gospodarii ar trebui sa isi curate singuri santurile de scurgere din fata casei.
Furtunile de noaptea trecuta au pus la pamant si cativa copaci. De asemenea retelele electrice de pe mai multe strazi au fost afectate.
Mentionam ca incepand de joi pana vineri seara a fost cod galben de ploi si vijelii in judetul Iasi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...