17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Inundații în Oboroceni, comuna Heleșteni. Familii evacuate de urgență – FOTO

A fost dezastru vineri seara, 24 mai a.c., in satul Oboroceni, comuna Helesteni. In urma unei ruperi de nori, care a durat nu mai mult de 20 de minute, apa adunata de pe versanti a inundat mai multe gospodarii, iar doua familii au fost evacuate. Batranii satului spun ca nu au mai vazut asa ceva in toata viata lor. 


Inainte de lasarea intunericului, nenorocirea s-a abatut asupra a circa 10 familii din localitate. Cerul s-a innegrit, a inceput sa ploua, iar in cateva zeci de minute, o viitura puternica a lovit. Apa de circa un metru si jumatate inaltime, dar si mal, a inundat gospodariile, beciurile, fantanile si a distrus gradinile.

Doua familii cu copii mici au fost evacuate de urgenta. Intr-unul din cazuri, reprezentantii administratiei locale i-au gasit pe parinti si cei mici urcati in pod pentru a se salva. In casa lor, toate lucrurile pluteau.

Cu ajutorul pompierilor voluntari, ei au fost scosi si cazati intr-o locuinta pentru situatii de urgenta a Primariei. Satenii s-au mobilizat si le-au dus haine si mancare. Cealalta familie s-a cazat la rude.

In urma potopului, oamenii incearca sa recupereze ce a mai ramas. Isi fac santuri pentru ca apa sa se scurga, insa culturile agricole sunt compromise.

De maine, meteorologii anunta vreme buna, fara ploaie, cel putin pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Sursa foto Facebook

 

Alte articole