23 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Întrunire preoţească în Protopopiatul Paşcani

Preoţii Protoieriei Paşcani s-au reunit marţi, 23 septembrie 2014, în şedinţa lunară. Referatul cu tema „Pelerinajul ca un mijloc de întărire a evlaviei noastre ortodoxe“ a fost prezentat de pr. Dumitru Cristea de la Parohia „Sfântul Gheorghe“ din Paşcani.

„Pelerinajul a devenit o constanţă a credincioşilor Bisericii Ortodoxe, dornici să ajungă în locuri sfinte pentru a-şi adăpa sufletul din tot ceea ce a lăsat în urmă Domnul. S-a menţionat că locurile sfinte sunt mormintele sfinţilor, sunt sfintele moaşte şi bisericile cu icoane făcătoare de minuni. S-au evidenţiat motivele pentru care credinciosul doreşte să ajungă la un loc sacru.

De asemenea, s-a amintit că pelerinajul este un eveniment pastoral-misionar. În ţara noastră există locuri de pelerinaj sfinte aducătoare de bucurie sufletească pentru credincioşii noştri. La foarte multe parohii s-au organizat pelerinaje, iar credincioşii au fost încântaţi de locurile vizitate“, a rezumat pr. protopop Pavel Postolachi.

În continuare, au fost prezentate mai multe hotărâri de la Centrul eparhial Iaşi şi s-a discutat despre modul în care parohiile Protopopiatului Paşcani se vor implica în derularea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva din acest an.

sursa MMB.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow