9.1 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Întreruperi de apă în zona Pașcani

Operatorul Apavital anunță întreruperea furnizării apei în mai multe localitați din apropierea Pașcaniului.

În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, pășcănenii trebui să știe că vor fi întreruperi de apă vineri 02 iulie a.c., până în jurul orei 14.00. Sunt vizați utilizatorii din străzile Eugen Stamate (parţial) şi Grădiniţei din Paşcani.

Întreruperi de apă sunt și în alte comune din apropierea municipiului. Tot vineri, 2 iulie, până la ora 14, locuitorii din satul Scobinți trebuie să știe că nu vor avea apă, ca urmare a unei avarii apărută la o conductă.

În comuna Deleni,  apă potabilă va fi furnizată în perioada 1 – 31 iulie a.c., în intervalul orar estimat 07.00-22.00. În această zonă se dorește refacerea rezervelor de apă potabilă.

Precipitațiile consistente înregistrate în noaptea de 1 spre 2 iulie 2021 în bazinul hidrografic al râului Ozana au determinat antrenarea masivă de aluviuni, care au condus la o creștere a turbidității cu mult peste limita admisă, cu influențarea calității apei pe aducțiunea Timișești –Iași. Pentru protecția calității apei, ApaVital a luat decizia de a se descărca conducta de aducțiune în zona localității Strunga.

În aceste condiții., începând de vineri 2 iulie 2021, furnizarea apei potabile va fi întreruptă treptat, odată cu consumarea rezervelor de apă din rezervoare, în localitățile Târgu Frumos, Ion Neculce, Războieni,  Bălțați, Mădârjești, Sârca, Scobâlțeni, Românești, Păușești, Chilișoaia, Hoisești, Erbiceni, Bârlești, Podu Iloaiei, Dumești și Lețcani.

Furnizarea apei potabile va fi reluată imediat ce turbiditatea apei în drenul Timișești va reveni la valorile admise, revenirea la normal fiind estimată pentru data de 3 iulie 2021, ora 07.00.

Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI