-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Întreruperi ale furnizării apei din cauza turbidității înregistrate la sursa Timișești

Precipitațiile consistente înregistrate în ultimele ore în bazinul hidrografic al râului Siret (râurile Moldova și Ozana) au determinat antrenarea masivă de aluviuni, ce au condus la o creștere a turbidității cu mult peste limita admisă cu turbidități foarte mari (peste 2500 grade NTU) și influențarea apei din drenurile de la Timișești.

Pentru protecția calității apei, ApaVital a luat decizia închiderii stăvilarelor aferente captării Timișești și a întrerupt furnizarea apei potabile către utilizatorii din comunele Răchiteni, Timișești, Hălăucești, Mogoșești-Siret, Mircești, Păstrăveni și Nisiporești.

Localitățile Strunga, Tg. Frumos, Sârca, Bălțați, Ion Neculce, Buznea, Dădești, Balș, Costești Lețcani și Valea Lupului vor fi afectate din momentul epuizării apei potabile din rezervoarele care le alimentează.

În orașul Iași, în unele din zone, alimentarea cu apă a utilizatorilor se va face în regim de avarie, respectiv cu presiune scăzută.
În zonele afectate, furnizarea apei potabile va fi reluată imediat ce turbiditatea apei va reveni la valorile admise. În vederea evitării efectelor negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iaşi roagă consumatorii afectaţi să-şi creeze rezerve de apă pentru perioada de întrerupere. Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, clienţii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow