25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Întrebări şi completări la referendumul anti-investiţii

Când spunem „la dracu’ cu actualii politicieni…, să vină alţii, să se schimbe ceva…”, ne gândim ca cei noi să arate diferit de cei vechi. Evident, mă refer la modul de gândire, de comunicare şi de acţiune, la ceea ce fac.
Recunosc că sunt destul de dezamăgit de „noua generaţie de politicieni”, de la Ponta şi Adomniţei până la „necuvântătorii” din legislativul păşcănean.
La fel de surprins sunt şi de unii dintre cei care se pregătesc să încalece municipiul Paşcani şi să dea pinteni democraţiei, până la urne şi patru ani mai departe. Unul dintre ei este Marius Pintilie, liderul PNL Paşcani, candidat pentru funcţia de primar. Nu vreau să insist asupra modului cum a reuşit să pună mâna pe partid şi să ajungă „soluţia salvatoare pentru PNL”, nici să demonstrez, încă o dată, că referendumul anti-investiţii este o manipulare electorală uriaşă, ci să aduc în atenţie declaraţiile sale din ultimul drept la replică, privind referendumul anti-investitii, cu câteva întrebări la care ar fi interesant să primim răspuns:
1. Consilierii care au iniţiat referendumul sunt sau nu de acord ca municipiul Paşcani să renunţe la ARSACIS şi, implicit, la operatorul regional Apa Vital SA Iaşi şi din ce motive? Dar dumneavoastră, domnule Marius Pintilie?
2. Dacă referendumul va avea loc, iar rezultatul va fi validat (pentru renunţarea la ARSACIS şi Apa Vital), municipiul Paşcani va pierde sau nu investiţiile de 13 milioane de euro de la Uniunea Europeană?
4. Care sunt îndatoririle asumate de Apa Vital, care nu au fost respectate până în prezent?
5. Care sunt problemele care ar urma să fie rezolvate dupa organizarea referendumului şi care sunt soluţiile legale?
PS: Dacă demersul este de bună-credinţă, solicit ca intrebarea propusă pentru referendum, sa fie completata, după cum urmează:

„Sunteţi de acord cu renunţarea la serviciile operatorului SC Apa Vital SA Iaşi şi retragerea din ARSACIS – Asociaţia Regională de Apă şi Canalizare, situaţie în care municipiul Paşcani va pierde investiţii nerambursabile de 13 milioane de euro de la UE, pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în oraş şi suburbiile: Blăgeşti, Gâştesti, Sodomeni, Boşteni şi Lunca?”

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow