-2.6 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Întrebarea telespectatorului: Ce trebuie să fac pentru izolarea termica a apartamentului?

BIT TV continua să caute răspunsuri la întrebările dumneavoastra adresate mai ales autorităţilor locale. La solicitarea mai multor locatari de la bloc astăzi încerca să aflăm dacă şi în ce condiţii Primăria Paşcani se implica mai ales financiar, în proiectele de anvelopare termică a blocurilor.

În momentul de faţă în municipiu sunt doar două blocurizolate cu finanţare guvernamentală şi de la bugetul local. Este vorba despre blocurile turn T6 şi T7 unde locatarii au suportat doar 33% din nota de plată. Lucrările au fost făcute în anul 2009 iar de atunci s-a bătut pasul pe loc. În Paşcani funcţionează 60 de asociaţii de proprietari iar din acestea, trei s-au încumetat să înceapă procurile de întocmire a dosarelor de finanţare. Între timp una s-a retras, cea care solicitase finanţare pentru blocul K1 iar cele care doreau reabilitarea blocurilor C5 scările Aşi B şi P9 nu au mai depus actele solicitate, susţin reprezentanţii Primăriei.
În schimb nici administratia locală nu face eforturi pentru ai încuraja şi informă pe păşcăneni. În acest an de la bugetul local au fost alocaţi doar 40.000 lei şi aceştia doar pentru întocmirea documentaţiilor tehnice nu pentru executarea lucrărilor. Asta în timp ce alte primarii din judeţ au reuşit chiar să accesezi şi fonduri europene pentru astfel de lucrări.
Aşadar Primăria Paşcani se limitează doar la a aştepta cererile de finanţare din partea asociaţiilor de proprietari pentru anveloparea blocurilor, fie prin accesarea fondurilor europene fie prin “Programul Naţional de Reabilitare Termică” cofinanţat de Guvernul României, în proporţie de 60%, autorităţile locale 30% iar locatarii maxim până la 10%.
Aşteptăm în continuare întrebările dumneavoastra la numărul de telefon 0787 511 017 sau pe adresa de email: bittv.info@gmail.com . Răspunsurile le puteţi urmări în cadrul ştirilor INFOBIT sau pe site-ul bittv.info.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...