19.2 C
Paşcani
luni, iunie 21, 2021
19.2 C
Paşcani
luni, iunie 21, 2021

„Intrarea Maicii Domnului în biserică” – prima sărbătoare din Postul Crăciunului

Ultimele știri

Zi importanta sambata, 21 noiembrie, pentru crestinii ortodocsi. Este sarbatoarea „Intrarea Maicii Domnului in biserica”, prima din Postul Craciunului. În tradiţia populară, de Ovidenie sau de „Ziua luminii”, cum mai este cunoscută, începe cu adevărat iarna.

Gospodinele pregătesc vărzări sau plăcinte cu dovleac, dar este si dezlegare la peste. In aceasta zi, creștinii ortodocși cinstesc sărbătoarea care aminteşte de momentul în care Fecioara Maria, în vârstă de trei ani, a fost adusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim.

Tradiția spune că în ziua de 21 noiembrie, credinciosii trebuie sã aibã candela aprinsã în casã, iar focul sã ardã în cãmin toatã noaptea, pentru ca în viata copiilor din fiecare familie sã vinã norocul. În ziua Intrãrii Maicii Domnului în Bisericã, tinerii si, mai ales, copiii pun în vase cu apã si agheasmã crengi de mãr care sunt tinute la luminã si cãldurã ca sã înmugureascã si sã înfloreascã pentru a fi folosite în noaptea de Anul Nou ca sorcove.

În ziua praznicului de Intrarea Maicii Domnului în Bisericã se fac pomeniri pentru nefericitii care au murit fãrã lumânare.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
19.2 ° C
21.1 °
17.8 °
96 %
2.3kmh
34 %
lun
25 °
mar
28 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI