18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

„Intrarea Maicii Domnului în biserică” – prima sărbătoare din Postul Crăciunului

Zi importanta sambata, 21 noiembrie, pentru crestinii ortodocsi. Este sarbatoarea „Intrarea Maicii Domnului in biserica”, prima din Postul Craciunului. În tradiţia populară, de Ovidenie sau de „Ziua luminii”, cum mai este cunoscută, începe cu adevărat iarna.

Gospodinele pregătesc vărzări sau plăcinte cu dovleac, dar este si dezlegare la peste. In aceasta zi, creștinii ortodocși cinstesc sărbătoarea care aminteşte de momentul în care Fecioara Maria, în vârstă de trei ani, a fost adusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim.

Tradiția spune că în ziua de 21 noiembrie, credinciosii trebuie sã aibã candela aprinsã în casã, iar focul sã ardã în cãmin toatã noaptea, pentru ca în viata copiilor din fiecare familie sã vinã norocul. În ziua Intrãrii Maicii Domnului în Bisericã, tinerii si, mai ales, copiii pun în vase cu apã si agheasmã crengi de mãr care sunt tinute la luminã si cãldurã ca sã înmugureascã si sã înfloreascã pentru a fi folosite în noaptea de Anul Nou ca sorcove.

În ziua praznicului de Intrarea Maicii Domnului în Bisericã se fac pomeniri pentru nefericitii care au murit fãrã lumânare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Accident cu victime la Cristesti. Un copil a murit

Accident rutier  grav in localitatea Cristesti, pe Drumul Național...

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow