-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Întors din Italia, unui ieşean refuzat de o fată i-au apărut la orizont 7 ani de închisoare

Abia revenit din Italia, un tânăr va ajun­ge după gratii pentru că a căutat sfadă încă de la întoarcerea în sat. Gheorghiţă Cojoca­ru i-a aplicat unui consătean din Deleni trei lovituri de cuţit, una dintre ele aproape atingându-i inima. Pe un al doilea, l-a rănit doar uşor.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 3/4 februarie a anului trecut. În jurul orei 19.00, Cojocaru se întorsese din Italia. În aceeaşi seară, a ieşit la băut cu unul dintre fraţii săi şi cu doi prieteni. După ce au băut la o crâşmă din Feredeni, au continuat băuta la domiciliul unuia dintre prieteni. Fratele lui Cojocaru a plecat acasă, iar acesta, împreună cu cei doi prieteni au mers pe la miezul nopţii la prietena sa. În jurul orei 1.00, s-au gândit să meargă la altă fată din sat. Aceasta a refuzat însă să le deschidă. Mai mult, în zonă şi-a făcut apariţia şi verişorul fetei, cu un prieten, aceştia luându-i la rost pe petrecăreţi cu privire la vizita făcută în miez de noapte. Cei trei au plecat cu maşina, dar pe drum Cojocaru şi-a amintit că fusese jignit de interpelare, aşa că au decis să se răzbune. Tânărul a luat un cuţit pentru a tăia cauciucurile maşinii verişorului insolent, iar cei doi prieteni au luat şi ei nişte scânduri. L-au luat cu ei şi pe fratele lui Cojocaru, să-i ajute.

S-au întors la casa fetei care-i refuzase şi i-au bătut în geam, cerându-i să deschidă şi să sune la Salvare, pentru că unul dintre ei mâncase sticlă şi se afla în stare gravă. Până să se dezmeticească fata ce se întâmplă, cei patru i-au năvălit pur şi simplu în casă. Doar că, din nou, a apărut verişorul incomod, însoţit de acelaşi prieten. A urmat un conflict verbal, devenit în scurt timp violent. Cojocaru a început să lovească cu cuţitul în stânga şi-n dreapta, rănindu-i pe ambii adversari, neînarmaţi şi susţinut de cei doi prieteni şi de fratele său. După ce lama cuţitului s-a îndoit, a fugit, pierzându-şi arma. Aceasta avea să fie găsită a doua zi de anchetatorii care l-au reţinut pe tânăr, care a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului au constatat că tânărul nu se afla la primul conflict cu legea, el fiind cercetat în repetate rânduri pentru tulburarea liniştii publice, lovire sau alte violenţe. Nu fusese trimis însă niciodată în judecată, pentru că se împăcase cu victimele. Abandonase şcoala după numai 8 clase, adoptând un stil de viaţă dezordonat. Chiar dacă avea cazierul curat, Cojocaru a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare, ca şi la plata a 45.000 de lei ca daune morale către victimele sale. Sentinţa a fost atacată de tânăr, Curtea de Apel urmând să reanalizeze cazul după vacanţa judecătorească.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow