0.2 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Întoarcerea „străinilor”, bucuria comercianţilor. Cum au regăsit Paşcaniul după ani de muncă în străinătate

stranieri

Chiar daca criza economica se resimte si in tarile unde muncesc, odata cu venirea verii, in lunile iulie si august, rudele si prietenii care muncesc in Italia, Spania sau Anglia, se intorc pe meleagurile natale. Numarul celor care isi permit sa vina acasa, in concediu, a mai scazut, insa orasul a inceput sa se umple de masini cu numere straine si de persoane care cauta cursul valutar cel mai convenabil.

Pascaniul a fost asediat de „stranieri”. Luna august este perioada in care pascanenii plecati sa munceasca pe meleaguri straine primesc concediile si se intorc acasa, la cei dragi. Peste noapte orasul se umple de masini cu numere straine, cel mai multe, fireste, de Italia, iar locurile de parcare sunt vanate mai ceva ca iarba de leac.

Pentru cei care stau aici zi de zi, pe parcursul intregului an, incepe insa calvarul: trafic aglomerat, cozi insuportabile, lipsa locurilor de parcare sau conducatori auto scapati acum parca prima oara in trafic. Insa sunt si parti bune, pentru intreprinzatori, prin banii care ajung in oras si se cheltuie pe achizitionarea diferitelor produse.

Majoritatea dintre cei care s-au intors acasa, au asteptat momentul un an intreg, chiar daca Pascaniul nu arata ca orasele din Italia, Spania, Anglia sau Germania. Principala lor nemultumire sunt strazile, chiar si asa le-a fost dor si spun ei, tot timpul se gandesc sau intreaba la telefon pe cei care au ramas acasa, care sunt noutatile in oras.

Si cozile la eliberarea diferitelor acte ating apogeul in aceasta perioada. Cei veniti in concedii iau cu asalt Pasapoartele, Buletinele, Starea Civila, Taxele si Impozitele Locale, pentru a-si rezolva problemele.

Peste toate se va asterne insa linistea la sfarsitul lunii, cand „stranierii” se vor intoarce la locurile de munca. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow