23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Interviu cu Lorena Luchian, actrița pășcăneancă de la Antena 1: Lucrurile vin când nu le aștepți, când nu le cauți, când nu râvnești la ele.

Este tânără, frumoasă, ambiţioasă şi pe val. Lorena Luchian, căci despre ea este vorba, o păşcăneancă de succes, care, peste cateva zile va împlini 25 de ani. Până acum a reuşit să se facă cunoscută în teatru și televiziune. Are mai multe roluri în show-ul pus la punct de actorul Mihai Bendeac. În emisiune difuzată în fiecare miercuri pe Antena 1, telespectatorii o pot vedea e Lorena jucând de la cele mai vizibile personaje din mediul online, până la cele care ţin zi de zi prima pagină a ziarelor.

A plecat din Paşcani în urma cu câţiva ani, atunci când a fost admisă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematrografică I.L. Caragiale din Bucureşti. A vizitat şi America, acolo unde a ajuns după ce a aplicat pentru viză, în timpul studenţiei.

Pe lângă rolurile avute în emisiunea „În puii mei”, Lorena Luchian a jucat şi în serialul „Camera Cafe” alături de Stela Popescu, Carmen Tănase, Cosmin Seleşi, Adriana Trandafir sau Doru Ana, dar şi în filmele „Fetele lui domn profesor”, „Las fierbinţi”, „Killer’s queen”, „Bruiaj”, „Closer to the moon” – film regizat de Nae Caranfil.

A jucat și în producțiile teatrale – „Revizorul”, „Chicago” şi „Trilogie belgradeană”.

Cel mai recent premiu al Lorenei Luchian a fost obținut în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC 2015 – Master pentru cea mai bună actriţa în rol secundar – Nina (Pescăruşul de A.P. Cehov). Din juriu a făcut parte şi Oana Pellea alături de alţi actori de renume, scenografi, coregrafi etc.

Dar să o cunoaștem mai bine!

Bună Lorena. Pentru cei care nu te cunosc, câteva cuvinte despre tine. Cum te descrii?

Sunt o fată normală, poate ușor prea temperamentală uneori și care se bucură de orice îi oferă viața.

Ce trebuie să știe lumea despre Lorena Luchian?

Că n-a făcut compromisuri și încă merge cu RATB-ul.

 

Unde te poate vedea lumea? teatru, seriale etc

La Antena 1 , la „În puii mei”, unde lucrez alături de niște profesioniști și care totodata sunt niște oameni excepționali. La TNB în „Revizorul”. În videoclipul „Publika – 7 vieti”. Într-o reclama. Și poate în curand voi fi și pe radio.

 

Pașcani – București. Cum descrii orașele? Vii des în orașul natal?

Pașcani – e acasă. București – e o casă care m-a primit. Vin cât pot de des acasă, pentru că sunt foarte legată de familia mea și asta îmi dă sensul corect în tot ceea ce fac. E reperul meu cel mai sigur. Și mai sunt și vechii prieteni cu care încerc să mă văd când vin și cel mai mișto lucru e că am rămas la fel de apropiați, de parcă timpul și distanța n-ar exista.

 

Cum îl găsești? Se schimbă ceva în Pașcani?

În Pașcani lucrurile parca stagnează. Ar trebui reînviat cumva, nu știu. Pare un oraș adormit și gri. Ar avea nevoie de ceva mai multe evenimente culturale, concerte, vernisaje. Sunt convinsă că oamenii ar primi toate aceste lucruri cu drag.

 

Ai ajuns să filmezi pentru seriale cu milioane de telespectatori, cu nume mari ale televiziunii. Cum a fost drumul tău până aici? De la anii de studenție până în prezent.

Oh, am avut noroc să întâlnesc niște oameni care au crezut în mine, atunci când credeam că nu se va mai întâmpla. A fost un drum anevoios si cu bune si cu rele; am muncit mult și a meritat.

 

Ești pe val, bănuiesc că și câștigurile sunt pe măsura muncii și talentului tau. Ce planuri ai pentru acest an și cum crezi că vor fi următorii, în carieră?

Nu-mi fac planuri. Doar îmbrățișez lucrurile care îmi vin și care mi se par interesante. Cât despre bani, aș zice că se duc la fel de repede ca vara; sunt alte lucruri mai importante. Următorii ani sper că vor fi cel puțin la fel de buni și sper că voi face tot ceea ce-mi place.

 

Teatru, film, muzică. Ce vei alege pentru viitor?

Teatrul mă ține ancorată de realitate, filmul mă duce spre stele, iar fără muzică mi-ar fi trist. Nu pot să aleg. Nu știu.

 

Singură în Bucureşti, departe de cei dragi. Cum ai trecut peste  momentele grele?

O perioadă de câteva luni, destul de recentă, în care nu am făcut nimic. A fost groaznic de greu să stau atât de mult timp singură, eu cu mine. Am vrut chiar să ma reprofilez. Dar, după una neagră, vine una albă. E legea compensației.

Ce persoane te-au înfluențat, cel mai mult in carieră?

Înafară de familie, neamuri, Elena Neamțu – doamna dirigintă, Mihaela Bețiu – actriţă şi trainer specializat în “Arta actorului”, “Vorbire scenică şi comunicare”, Gelu Colceag – actor și regizor român de teatru și film și mulți alții.

 

E ușoară viața de actor?

Nu, deloc. 15 minute pe sticlă, inseamna 15 ore pe platou.

 

Un cuvânt de final …

Lucrurile vin când nu le aștepți, când nu le cauți, când nu râvnești la ele.

Alte articole