17.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
17.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
Array

Interventii parlamentare pentru investitii la Motca si Scobinti

Luni, 10 martie 2014, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat două întrebări pe probleme locale.
Senatorul păşcănean solicită fonduri pentru reabilitarea şcolii cu clasele I-VIII Scobinţi şi şcoala cu clasele I-VIII Sticlăria, comuna Scobinţi, judeţul Iaşi.
„Bugetul comunei Scobinţi nu dispune de fonduri necesare lucrărilor de reabilitare a unităţilor de învăţământ. Vă rog să dispuneţi alocarea sumei de 1.500 mii lei pentru reabilitarea Şcolilor cu clasele I-VIII din comuna Scobinţi, judeţul Iaşi” – se arată în prima întrebare adresată de senatorul Florin Constantinescu.
Cea de-a doua întrebare se referă la modernizarea Drumului Comunal 111, cu o lungime totală de 4,3 km din Comuna Moţca, judeţul Iaşi. Senatorul social-democrat solicită alocarea sumei de 4.104 mii lei în vederea finalizării investiţiei pentru a se evita degradarea lucrărilor efectuate până în prezent.
În cadrul aceleaşi şedinţe a Senatului, senatorul păşcănean a adresat o interpelare Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pe tema întocmirii Planului cadastral naţional. Conform datelor prezentate de mass media săptămâna trecută, după ce s-au primit ani în şir subvenţii pe terenurile declarate, agricultorii sunt nevoiţi să returneze o parte din sumele primite de la Uniunea Europeană. La Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au ajuns cereri pentru acordare de subvenţii pentru fermieri din mai multe judeţe ale ţării, care au indicat terenurile cu degetul pe hartă.
“În România nu există încă un plan cadastral naţional sau un sistem viabil de identificare a terenurilor. Pentru a evita pe viitor aceste situaţii, consider că la nivelul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară trebuie realizat Planul naţional cadastral. Vă rog să ne precizaţi când se va întocmi acest Plan şi care vor fi costurile realizării lui” – a afirmat senatorul Florin Constantinescu în interpelarea adresată.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
17.9 ° C
18.3 °
16.2 °
88 %
2.2kmh
30 %
mar
26 °
mie
28 °
joi
34 °
vin
27 °
sâm
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI