More

  Interventii parlamentare pentru investitii la Motca si Scobinti

  Array

  Luni, 10 martie 2014, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat două întrebări pe probleme locale.
  Senatorul păşcănean solicită fonduri pentru reabilitarea şcolii cu clasele I-VIII Scobinţi şi şcoala cu clasele I-VIII Sticlăria, comuna Scobinţi, judeţul Iaşi.
  „Bugetul comunei Scobinţi nu dispune de fonduri necesare lucrărilor de reabilitare a unităţilor de învăţământ. Vă rog să dispuneţi alocarea sumei de 1.500 mii lei pentru reabilitarea Şcolilor cu clasele I-VIII din comuna Scobinţi, judeţul Iaşi” – se arată în prima întrebare adresată de senatorul Florin Constantinescu.
  Cea de-a doua întrebare se referă la modernizarea Drumului Comunal 111, cu o lungime totală de 4,3 km din Comuna Moţca, judeţul Iaşi. Senatorul social-democrat solicită alocarea sumei de 4.104 mii lei în vederea finalizării investiţiei pentru a se evita degradarea lucrărilor efectuate până în prezent.
  În cadrul aceleaşi şedinţe a Senatului, senatorul păşcănean a adresat o interpelare Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pe tema întocmirii Planului cadastral naţional. Conform datelor prezentate de mass media săptămâna trecută, după ce s-au primit ani în şir subvenţii pe terenurile declarate, agricultorii sunt nevoiţi să returneze o parte din sumele primite de la Uniunea Europeană. La Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au ajuns cereri pentru acordare de subvenţii pentru fermieri din mai multe judeţe ale ţării, care au indicat terenurile cu degetul pe hartă.
  “În România nu există încă un plan cadastral naţional sau un sistem viabil de identificare a terenurilor. Pentru a evita pe viitor aceste situaţii, consider că la nivelul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară trebuie realizat Planul naţional cadastral. Vă rog să ne precizaţi când se va întocmi acest Plan şi care vor fi costurile realizării lui” – a afirmat senatorul Florin Constantinescu în interpelarea adresată.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI