-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

Intervenții ale jandarmilor pentru menținerea ordinii publice

În zilele de 08 și 09 februarie 2020 mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași au acționat pentru asigurarea și menținerea ordinii publice în mun. Iași, Pașcani, Hîrlău, Tg. Frumos, Răducăneni și zonele apropiate acestor localități.

Sâmbătă, 08 februarie a.c. un echipaj a fost solicitat să intervină în zona Păcurari, unde o un bărbat aflat în stare de ebrietate tulbura ordinea publică, adresa injurii și expresii jignitoare concubinei. S-a intervenit pentru restabilirea ordinii, persoana în cauză, fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei.

Tot în ziua de sâmbătă, pe str. Păcurari, jandarmii au intervenit în cazul altui bărbat, aflat sub influența băuturilor alcoolice care adresa injurii și expresii jignitoare unei femei. Și în acest caz s-a aplicat o sancțiune contravențională de 500 lei.

Duminică, 09 februarie 2020, un echipaj mixt Jandarmerie – Poliție a intervenit în zona localității Cotnari în cazul mai multor persoane care adresau injurii și provocau scandal, fapte săvârșite pe fondul consumului de alcool. S-a intervenit pentru restabilirea ordinii publice, trei persoane fiind sancționate cu amenzi în valoare de 1400 lei.

De asemenea, duminică, un bărbat aflat pe peronul Gării Iași a fost sancționat cu amendă în valoare de 300 lei pentru consum de băuturi alcoolice în loc public, adresarea de injurii și expresii jignitoare, precum și apelarea la mila publicului.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţe 112.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum se aplică măsurile de plafonare și compensare pentru facturi

Guvernul a publicat vineri Ordonanța de urgență prin care...

VIDEO. Laboratorul care îi pregăteste pe oameni pentru a doua viață. Ce este și cum se face crioconservarea

Crioconservarea este o zonă experimentală de cercetare în care...