19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Intervenţie parlamentară pentru funcţionarea unui sistem antigrindină în judeţul Iaşi

Senatorul Sorin Lazar revine asupra necesitatii functionarii unui sistem antigrindina in judetul Iasi. In sedinta Senatului de ieri, 21 mai a.c., politicianul a avut o interventie prin care a cerut Ministerului Agriculturii sa ia masuri pentru punerea in functiune cat mai rapida a Centrului de Combatere a Grindinii de la Dancu, avand in vedere faptul ca este declarat cod galben de vreme rea.

Acest centru ar proteja de forta naturii toate localitatile din imprejurimile oraselor Targu Frumos si Harlau, greu incercate de grindina in ultima perioada. Mai mult, dupa ce a fost emis un cod portocaliu de ploi, in cursul zilei de ieri, 21 mai, localitatile Focuri, Ceplenita, Coarnele Caprei, Vladeni si alte au fost devastate de furtuni insotite de gheata.

Si cum un necaz nu vine niciodata singur, firmele de asigurari refuza sa incheie polite, avand in vedere ca zona nu este declarata calamitata. Asta pentru ca implica un proces greoi si plin de birocratie pentru oamenii de rand, care privesc neputinciosi cum munca lor este distrusa in doar cateva minute. “In acest an, la inceputul lunii mai, a fost emis cod portocaliu de ploi si grindina in aceeasi zona, unde cantitatile de apa inregistrate au fost de 25-30 l apa/m². As dori sa aflu daca s-au centralizat pagubele produse de aceste fenomene si care sunt acestea. Din pacate, locuitorii acestor zone se afla in imposibilitatea de a se proteja, deoarece firmele de asigurari refuza a incheia polite, avand in vedere ca zona nu este declarata zona calamitata” a precizat senatorul Lazar.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow