More

  Intervenţie parlamentară în sprijinul stomatologilor

  Array

  Doi parlamentari din Pascani si Targu Frumos au luat atitudine impotriva unei recente decizii a Ministerului Sanatatii cu privire la reducerea bugetului din acest an pentru asistenta medicala stomatologica. In plenul sedintei de astazi a camerei superioare a Parlamentului, senatorul Sorin Lazar i-a solicitat ministrului Eugen Nicolaescu sa prezinte masurile pe care le are in vedere pentru ca macar batranii si copiii sa beneficieze in continuare de servicii stomatologice gratuite in caz de urgente.

  ,, Din pacate, de aceasta masura sunt afectate tot categoriile cele mai dezavantajate ale societatii romanesti, copiii, varstnicii si beneficiarii legilor speciale. Stim foarte bine ca la cabinetele stomatologice scolare ajung, in general, urgentele inregistrate in randul copiilor. Ce vor face acesti copii? Va rog sa imi raspundeti, domnule ministru, care este politica institutiei pe care o coordonati in ceea ce priveste corectarea nedreptatilor savarsite prin aplicarea acestei masuri si daca aveti intentia de a gasi solutii ca macar populatia de varsta scolara sa beneficieze in continuare de asistenta medicala stomatologica…” se arata intr-un comunicat de presa transmis pe adresa redactiei noastre.

  De asemenea, printr-o interpelare parlamentara, deputatul liberal Grigore Craciunescu, membru al Comisiei de Sanatate din cadrul Camerei Deputatilor a atras atentia Ministrului Sanatatii ca ,, nici o altă specialitate a medicinii româneşti nu a fost pusă într-o asemenea situaţie dificilă …” iar acest demers ,,îi afectează foarte grav pe pacienţi, mai ales pe copiii ai căror părinţi nu au resurse finaciare pentru a suporta costul unui serviciu în această specialitate..”. Totodată, această decizie ar reprezinta o desconsiderare a activităţii medicilor dentişti, tratând această specialitate medicală ca pe o ,,cenuşăreasă a medicinei româneşti” in opinia deputatului liberal.

  Craciunescu a solicitat anularea acestei decizii sau macar prezentarea unei solutii alternative de rezolvare a acestei probleme de rezolvare de catre preşedintele CNAS.
  ,, Este inacceptabil ca într-o ţară membră UE să se ia asemenea decizii, care afectează grav starea de sănătate a pacienţilor, neglijează activitatea de prevenţie şi pot conduce la complicaţii ce vor necesita mult mai multe fonduri şi mai multă suferinţă pentru pacient. .. Măsura – asupra căreia sper că se va reveni – afectează milioane de români şi abia apoi pe de medicii dentişti. Voi depune toate diligenţele pentru a extrage dintele pe care unii factori de decizie îl au împotriva suferinzilor de dinţi…” se arata intr-un comunicat de presa trimis pe adresa redactiei noastre.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadouri de Crăciun pentru copii, la propunerea consilierilor din opoziție

  Copiii pascaneni vor primi cadouri de Craciun din partea administratiei locale. Este vorba despre cei care se vor inscrie la concursul “Sania lui Mos...

  Iluminatul festiv va fi pornit pe 1 decembrie. Mesaj de Ziua Națională pentru pășcăneni de la primarul, Marius Pintilie

  Magia sarbatorilor de iarna va ajunge in municipiul Pascani de Ziua Nationala a Romaniei. De 1 decembrie, va fi pornit iluminatul festiv pe strazile...

  Ziua Națională cu depuneri de coroane și premii pentru cuplurile de aur

  Activitatile pentru Ziua Nationala a Romaniei vor avea loc conform programului anuntat initial de Primaria Pascani. Consilierii din opozitie au initiat in cursul zilei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI