22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Intersectii cu semafoarele inchise la Pascani. Primaria nu are contract de mentenanta

Probleme serioase in traficul rutier din zona centrala a municipiului Pascani, dupa inchiderea semafoarelor. Soferii dar si pietonii circula cu dificulatate, mai ales in perioadele aglomerate, pentru a evita accidente iar mesajele de nemultumire nu au intarzaiat sa apara pe retelele de socializare.
Saptamana trecuta, pe 5 februarie administratia locala a anuntat ca semafoarele de la interectia strazilor Crinilor si Moldovei au fost oprite in urma unor defectiuni tehnice. Nici pana acum nu au fost repuse in functiune, deoarece nu au fost inca reparate. Primaria nu are un contract de mentenanta pentru interventia de urgenta in astfel de situatii si nici nu au fost demarate procedurile in acest sens.
Mai mult, semafoarele sunt vechi iar piesele de schimb se gasesc greu si sunt scumpe. Asadar soferii mai au de asteptat zile sau chiar saptamani de zile, pana cand in prima intersectie semaforizata din `Pascani, situatia va reveni la normalitate.

Intr-un comunicat de presa Primaria Pascani si-a cerut scuze pentru disconfortul creat si a spus ca vor fi luate masuri in vederea remedierii problemei.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat! Menționăm că aceste modele de semafoare s-au dovedit a fi problematice din punct de vedere tehnic încă de la instalarea lor în anul 2018, defectându-se în repetate rânduri. Vom lua măsuri în vederea remedierii problemei și vom căuta soluții pentru a evita aceste situații pe viitor.”

Si semafoarele de la intersectia strazilor Stefan cel Mare si Gradinitei nu sunt functionale. Ele au fost blocate pe galben intermitent, pe timp de iarna pentru ca masinile sa nu stea in asteptare in panta de la spitalul de Urgenta Pascani. Nici pentru acestea, Primaria nu are contract de mentennta desi investitia a fost facuta in anul 2018 si nu mai este in garantie. Edilul municipiului a spus in cadrul unei conferinte de presa ca intentioneaza sa inlocuieasca semafoarele cu sensuri giratorii, pentru fluidizarea traficului rutier. Marius Pintilie a mai precizat ca piese de schimb si serviciile de intretinere pentru semafoare se gasesc greu si sunt scumpe.

Mentionam ca modernizarea semaforizarii de la interectia strazilor Crinilor si Moldovei a fost facuta de primarul Grigore Craciunescu. La acea vreme s-au cheltuit de la bugetul local cca 300 000 lei pentru studii, servicii si amplasarea unui semafor nou.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow