More

  Interpelari parlamentare pentru modernizarea Liceului Tehnologic Cristesti si locuri de munca la Pascani

  Array

  C.P. În şedinţa Senatului din această săptămână senatorul Florin Constantinescu a adresat două întrebări privind modernizare şi consolidare Liceul Tehnologic din Cristeşti, judeţul Iaşi şi asfaltarea unui drum judeţean din Scobinţi, judeţul Iaşi.
  În ceea ce priveşte Liceul Tehnologic sunt necesare lucrări de modernizare şi consolidare şi a fost depusă cererea de finanţare pentru proiectul „Modernizare şi consolidare Liceul Tehnologic, comuna Cristeşti, Judeţul Iaşi”. Florin Constantinescu solicită alocarea sumelor necesare pentru acest proiect.
  În legătură cu asfaltarea Drumului Judeţean, situat între sat Bădeni şi sat Sticlăria, comuna Scobinţi, judeţul Iaşi, în lungime totală de 8,0 Km, senatorul Florin Constantinescu solicită informaţii privind posibilitatea alocării sumei necesare pentru realizarea acestei investiţii.
  În aceeaşi şedinţă a Senatului, Florin Constantinescu a adresat o interpelare Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstince, cu tema Programele axate pe crearea de noi locuri de muncă.
  Senatorul păşcănean readuce în discuţia problema locurilor de muncă, amintind faptul că la Paşcani a avut loc Bursa Locurilor de Muncă, unde 31 de agenţi economici au pus la dispoziţia păşcănenilor un număr de 237 locuri de muncă, dintre care 25 pentru studii superioare. “Din cele 470 de persoane participante la această acţiune, doar 11 au fost angajate pe loc, în comerţ şi industrie alimentară, având studii medii”, se arată în textul interpelării.
  “Este de interes asigurarea locurilor de muncă în diverse domenii de activitate, pentru dezvoltarea mediului de afaceri, în industrie şi agricultură, în domeniul medical. Aşa cum s-a afirmat, politica Ministerului va fi mai activă şi pro-activă în perioada următoare pentru că în România este nevoie de locuri de muncă la nivelul tinerilor”, afirmă Florin Constantinescu.
  Senatorul social-democrat solicită informaţii privind programele axate pe crearea de noi locuri de muncă, precum şi modalitatea în care aceste programe vor ajunge să fie cunoscute de oamenii care au nevoie de un loc de muncă.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI