23 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
23 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
Array

Interpelari parlamentare pentru modernizarea Liceului Tehnologic Cristesti si locuri de munca la Pascani

Ultimele știri

C.P. În şedinţa Senatului din această săptămână senatorul Florin Constantinescu a adresat două întrebări privind modernizare şi consolidare Liceul Tehnologic din Cristeşti, judeţul Iaşi şi asfaltarea unui drum judeţean din Scobinţi, judeţul Iaşi.
În ceea ce priveşte Liceul Tehnologic sunt necesare lucrări de modernizare şi consolidare şi a fost depusă cererea de finanţare pentru proiectul „Modernizare şi consolidare Liceul Tehnologic, comuna Cristeşti, Judeţul Iaşi”. Florin Constantinescu solicită alocarea sumelor necesare pentru acest proiect.
În legătură cu asfaltarea Drumului Judeţean, situat între sat Bădeni şi sat Sticlăria, comuna Scobinţi, judeţul Iaşi, în lungime totală de 8,0 Km, senatorul Florin Constantinescu solicită informaţii privind posibilitatea alocării sumei necesare pentru realizarea acestei investiţii.
În aceeaşi şedinţă a Senatului, Florin Constantinescu a adresat o interpelare Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstince, cu tema Programele axate pe crearea de noi locuri de muncă.
Senatorul păşcănean readuce în discuţia problema locurilor de muncă, amintind faptul că la Paşcani a avut loc Bursa Locurilor de Muncă, unde 31 de agenţi economici au pus la dispoziţia păşcănenilor un număr de 237 locuri de muncă, dintre care 25 pentru studii superioare. “Din cele 470 de persoane participante la această acţiune, doar 11 au fost angajate pe loc, în comerţ şi industrie alimentară, având studii medii”, se arată în textul interpelării.
“Este de interes asigurarea locurilor de muncă în diverse domenii de activitate, pentru dezvoltarea mediului de afaceri, în industrie şi agricultură, în domeniul medical. Aşa cum s-a afirmat, politica Ministerului va fi mai activă şi pro-activă în perioada următoare pentru că în România este nevoie de locuri de muncă la nivelul tinerilor”, afirmă Florin Constantinescu.
Senatorul social-democrat solicită informaţii privind programele axate pe crearea de noi locuri de muncă, precum şi modalitatea în care aceste programe vor ajunge să fie cunoscute de oamenii care au nevoie de un loc de muncă.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
23 ° C
23.4 °
22.3 °
73 %
2.8kmh
99 %
lun
21 °
mar
32 °
mie
33 °
joi
30 °
vin
30 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI