1.5 C
Paşcani
marți, octombrie 26, 2021
Array

Internetul – prieten sau dușman?

FII SIGUR ONLINE! este deviza sub care s-a desfășurat activitatea ,,Internetul – prieten sau dușman?”, la care au participat elevi din clasele IX-XI ai Colegiului “Unirea”. Scopul principal al activității ce s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute a fost informarea și conștientizarea elevilor cu privire la riscurile navigării online și asimilarea unor măsuri de protecție în acest sens.

În prima parte, a avut loc o dezbatere privind beneficiile și capcanele Internetului, fiecare participant optând pentru una din taberele pro sau contra utilității Internetului.

A urmat un joc de rol prin care elevii au adus în atenție riscurile la care se expun, prin implicarea în așa-zisele jocuri-provocare. Elevii și profesorii au fost provocați la discuții, fiecare prezentâdu-și opinia din punctul său de vedere.

În urma dezbaterilor s-a ajuns la o concluzie comună ce demonstrează faptul că tinerii accesează aceste jocuri din curiozitate și pentru că nu sunt suficient de informați asupra riscurilor la care se expun. Pericolul acesta poate fi evitat cu ajutorul comunicării cu părinții, prietenii, profesorii, dar și prin informarea Poliției.

Prin filmele și prezentările Power Point folosite ca și material auxiliar, s-a analizat posibilitatea apariției dependenței de Internet, evidențiindu-se semnele și efectele acestui fenomen asupra sănătății tinerilor, precum și măsurile de reducere a acestuia.

În final, elevii au avut ocazia să poarte un dialog cu un specialist IT, cu privire la mijloacele de protecție online. De asemenea, profesorii organizatori, Crina Elefteriu și Petronela Grigoroaea, au oferit participanților pliante cu recomandări privind siguranța online.

Comunicat de presă

DE LA ACELAȘI AUTOR

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

Se întrerupe furnizarea apei in orașul Targu Frumos si împrejurimi

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă în zilele de 26 și 27 octombrie 2021 În scopul...

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI