8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Internetul ar putea să dispară în 2014!

Internetul, așa cum îl știm astăzi, ar putea să dispară în 2014, iar în locul său ar putea veni zeci de rețele naționale individuale, cu acces limitat la resursele externe, a declarat expertul Aleksandr Gostev, de la Kaspersky Lab, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpres.

Până de curând, potrivit acestuia, rețele închise existau cu predilecție în China. Astăzi însă o serie de țări, printre care și Rusia, au adoptat deja sau au în vedere legi care interzic utilizarea serviciilor străine în unele cazuri.

Având în vedere creșterea continuă și sofisticarea amenințărilor, astfel de aspirații se vor amplifica și restricțiile legale vor duce în mod inevitabil la o serie de interdicții de ordin tehnic.

Expertul de la „Kaspersky Lab” consideră, de asemenea, că anul viitor moneda virtuală Bitcoin va suscita un interes sporit nu numai în rândul utilizatorilor de internet, ci și printre infractorii cibernetici. În noiembrie a.c., cursul monedei virtuale Bitcoin a ajuns pentru prima oară la nivelul de 1000 de dolari. Gostev estimează că prețul monedei virtuale ar putea ajunge anul viitor chiar la 2.000-3.000 de dolari, dar, în opinia sa, există posibilitatea ca situația instabilă din jurul acestei monede să ducă la colapsul Bitcoin.

În 2014, conform prognozelor „Kaspersky Lab”, se vor extinde acțiunile ‘mercenarilor cibernetici’ — grupuri mici de hackeri specializate în atacuri-fulger la comandă. Potrivit experților, la serviciile acestora vor apela în special companiile din diferite ramuri în scopul de ‘spionaj cibernetic economic’ pentru obținerea unui avantaj competițional pe piață. jurnalul.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow