18.5 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022
Array

Interes din partea liceenilor pentru meseria de poliţist. Dezbatere interesantă desfăşurată la Colegiul Sadoveanu

- Advertisement -

Elevii din clasele terminale de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” au aflat ieri de ce au nevoie pentru a fi polițiști. Peste 200 de elevi au participat la o activitate antrenantă organizată de Inspectoratul Județean de Poliție, având ocazia atât să afle mai multe despre această meserie, cât și să fie informați cu privire la studiile necesare și examenele care trebuiesc susținute în acest sens.
IMG_20151029_104704
Discuții și întrebări interesante, exemple, informații utile, povești de carieră și chiar filmulețe amuzante sunt câteva din aspectele care au marcat activitatea de ieri, de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, desfășurată de Inspectoratul Județean de Poliție Iași pentru a aduce în lumină meseria de polițist. Sub titlul ”Și tu poți deveni polițist”, activitatea a început la ora 12.30 cu un dialog deschis despre respect, una din valorile care stau la temelia bunei înțelegeri dintre oameni și în același timp, principiu de bază în meseria de polițist.

Cel care a susținut activitatea și a captat interesul a peste 200 de elevi, Mădălin Țăranu, comisar șef al Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Iași, a explicat tinerilor că Poliția este o autoritate publică ce trebuie respectată și care vine în sprijinul cetățenilor, de aceea pentru cei care își doresc să urmeze o carieră în acest domeniu sunt importante valorile și principiile morale, având în vedere că instituțiile statului și oamenii care le compun sunt oglinda societății în care trăim.
IMG_20151029_104635
Astfel, tinerii prezenți au aflat care sunt condițiile de înscriere la Academia de Poliție, fie că este vorba de școala de ofițeri sau cea de agenți de poliție, care sunt probele ce urmează să fie susținute de candidați, dar și în ce constă pregătirea din timpul studiilor, până a ajunge să fie practicată meseria de polițist. Elevii au fost interesați de propriul exemplu al comisarului de poliție care a vorbit despre experiența și evoluția sa personală, captând interesul celor prezenți prin tonul implicat, presărat cu note amuzante.

Orice meserie aduce satisfacții dacă domeniul ales este unul în care se regăsesc principiile personale de viață, iar pe lângă beneficiile unui loc de muncă stabil și plătit decent sau respectul oferit prin demnitatea instituției, cei care aleg în ziua de astăzi să îmbrățișeze cariera de polițist, pot beneficia încă din timpul studiilor de avantaje, precum schimburile de experiență peste hotare sau misiuni internaționale. Elevii au considerat activitatea la care au participat ca fiind una foarte interesantă și utilă în același timp, mai ales datorită manierei deschise prin care comisarul de poliție a ales să interacționeze cu participanții.

La Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” există deja elevi care se gândesc să lucreze pe viitor în acest domeniu și se pregătesc din timp pentru toate probele ce urmează să fie susținute, Sebastian Tudorachi și Anastasia Gavril, fiind 2 dintre ei.

Precizăm activitatea de ieri face parte din campania județeană ”Și tu poți deveni polițist”, iar instituția de învățământ a fost aleasă datorită promovabilității mari obținute la bacalaureat, având în vedere la examenul de admitere pentru Academia de Poliție, concurența este foarte mare, iar candidații bine pregătiți din toate punctele de vedere.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow