20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Întârzieri de o lună pentru eliberarea cărților de identitate la Pașcani. Este criză de plastic

- Advertisement -

Probleme privind eliberarea cartilor de identitate la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Populatiei Pascani. Este criză de plastic pentru tipărirea documentelor si astfel cetatenii care solicita o noua carte de identitate au ajuns sa astepte chiar si o luna pana la emiterea ei.

Conform unor surse neoficiale, in prezent sunt in asteptare circa 2.000 de noi carti de identitate. Cei care au depus cererile in aceste zile, au fost informati ca pot veni dupa noul act in luna mai. Un cetatean care statea in fata institutiei saptamana trecuta le-a spus reporterilor BIT TV, ca a depus dosarul pentru un nou act de identitate de pe 20 februarie.

De precizat este faptul ca, aceasta problema exista in aproape toate orasele inca din luna februarie, informa presa nationala. Potrivit Stirilor Pro TV, achiziţia materialelor a fost întârziată la nivel central, aşa că situaţia s-a regăsit peste tot în ţară. Autorităţile au decis ca oamenii să păstreze documentele până le primesc pe cele noi.

De altfel, cetăţenii care au documente cu termen de valabilitate depăşit nu sunt amendaţi, datorită unei legi emise anul trecut. Actele de identitate care expiră în perioada stării de alertă îşi prelungesc automat valabilitatea, cu 90 de zile.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow